Plnené bravčové rezne s hubami, špenátom a mozzarellou
- 4 bravčové rezne
- 200 g húb šitake
- 200 g mozzarelly Lovilio
- 125 g čerstvého špenátu
- 5 strúčikov cesnaku
- 70 g masla Pilos
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 150 ml suchého bieleho vína
- olivový olej Primadonna
- 1 brokolica
- 1 zväzok mrkvy
- 4 stopky stopkového zeleru
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- grilovaciu panvicu vhodnú do rúry
- špajdle
- sitko
Hubovo-špenátová plnka
Umyté a osušené huby a 2 strúčiky cesnaku nakrájame na tenšie plátky. Orestujeme ich na rozpálenej panvici na troche olivového oleja a 20 g masla. Keď sú huby aj cesnak orestované dozlatista, pridáme umytý a osušený špenát. Ochutíme soľou, čiernym korením a restujeme ďalej, kým špenát nezmäkne.
Restovaná zelenina
Brokolicu rozdelíme na menšie ružičky a umyjeme pod studenou tečúcou vodou. Očistenú mrkvu a stopkový zeler nakrájame na približne rovnako veľké kúsky. Zeleninu oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode – najskôr pridáme mrkvu, po 5 minútach stopkový zeler s brokolicou. Spolu varíme ešte 3 minúty. Zeleninu precedíme a necháme odkvapkať. Oblanšírovanú zeleninu orestujeme na panvici, na olivovom oleji a približne 20 g masla. Na záver okoreníme a osolíme.
Plnené bravčové rezne
Bravčové rezne ochutíme korením a soľou. Prikryjeme potravinovou fóliou a naklepeme. Každý plátok naplníme hubovou-špenátovou plnkou a kúskom mozzarelly. Plátky mäsa preložíme tak, aby vznikli kapsy. Okraje uzatvoríme špajdľami. Opekáme ich na rozpálenej grilovacej panvici na troche olivového oleja do zlatohneda.
Potom ich dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200 °C približne 10 minút. Vyberieme, vrátime späť na oheň a pridáme k nim zvyšné maslo. Počkáme, kým sa rozpustí a prilejeme víno. Krátko povaríme, kým sa z vína neodparí alkohol. Pred servírovaním odstránime špajdle.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu restovanej zeleniny, na ňu položíme plnené bravčové rezne s hubami, špenátom a mozzarrellou. Jedlo môžeme pokvapkať maslovo-vínovou omáčkou a dozdobiť zelerovými lístkami.