0
0
Cícer s konfitovaným králikom

Cícer s konfitovaným králikom

3 h 0 m
4 porcie
  • 1 celý králik alebo 1,2 kg králičích dielov s kosťou
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • kôra z 1 citróna
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • 100 g suchého cíceru
  • 1 cibuľa
  • 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
  • 50 g stopkového zeleru
  • 250 ml králičieho vývaru
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 1 staršia bageta

POSTUP

Potrebujeme

  • strúhadlo, kuchynský špagát
  • zapekaciu misu s pokrievkou
  • panvicu s pokrievkou
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie

Konfitovaný králik

Umytého a osušeného králika naporciujeme, chrbát a stehná vykostíme.

Z odrezkov a kostí pripravíme králičí vývar. Vykostený chrbát a stehná osolíme, okoreníme a posypeme trochou nastrúhanej citrónovej kôry a nasekanou petržlenovou vňaťou. Kúsky ochuteného mäsa zvinieme, zviažeme pomocou špagátu a necháme 2 – 3 hodiny odpočívať. Potom ich preložíme do zapekacej misy, pridáme 2 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky a zalejem olivovým olejom tak, aby bolo mäso úplne ponorené. Prikryjeme pokrievkou a konfitujeme domäkka v rúre vyhriatej na 110 °C približne 2 – 3 hodiny. Z mäsa nakoniec odstránime špagát a naporciujeme.

Cícer

Cícer uvaríme domäkka. Cibuľu a 2 strúčiky cesnaku nakrájame najemno a orestujeme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme koreňovú zeleninu a stopkový zeler nakrájané na väčšie kúsky. Podlejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 6 minút domäkka. Potom pridáme uvarený a scedený cícer, zvyšnú nastrúhanú citrónovú kôru a nasekanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou, korením a zjemníme maslom.

Chlebové chipsy

Bagetu nakrájame na tenké plátky, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme ich nasekanou petržlenovou vňaťou a sušíme dochrumkava vo vyhriatej rúre na teplote 100  - 110 °C približne 20 minút.

Servírovanie

Cícerové ragú servírujeme v hlbšom tanieri spolu s porciou konfitovaného králika. Dozdobíme chlebovými chipsami a petržlenovou vňaťou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info