Quinoa so zeleninou, teľacími rezňami a bazalkou
Šalát
- 150 g quinoy Alesto
- ¼ čerstvej uhorky
- 1 červená paprika
- 8 cherry paradajok
- 1 červená cibuľa
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čerstvá petržlenová vňať
- olivový olej Primadonna
- šťava z 1 citróna
Teľací rezeň
- 4 teľacie rezne
- hladká múka Belbake (na obalenie)
- 2 – 3 vajcia
- 200 g strúhanky Belbake
- 100 g syra grana padano Lovilio
- rastlinný olej Promienna
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
POTREBUJEME
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
Šalát
Quinou uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a necháme odkvapkať. Potom k nej pridáme na kocky nakrájanú uhorku a papriku, 1/4 cherry paradajok, najemno nasekanú červenú cibuľu a nahrubo nasekanú petržlenovú vňať. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, citrónovou šťavou, premiešame a necháme odstáť, aby sa všetky chute spojili.
Teľací rezeň
Teľacie rezne naklepeme, okoreníme, osolíme a obalíme v trojobale – najskôr v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a na koniec v strúhanke, ktorú sme zmiešali s nastrúhaným syrom grana padano.
Vypražíme ich z oboch strán dozlatista v rozohriatej panvici s rastlinným olejom, do ktorého sme pridali ešte trochu olivového oleja. Hotové rezne preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Servírovanie
Teľacie rezne podávame so šalátom z quinoy a dozdobíme čerstvou bazalkou.