1
10
Morčacie stehná na paprike

Morčacie stehná na paprike

1 h 20 m
4 porcie
  • 2 spodné morčacie stehná
  • 1 pór (iba biela časť)
  • 2 petržleny
  • 2 mrkvy
  • 100 g zeleru
  • 3 cibule
  • 9 bobkových listov Mikado
  • guľôčky nového korenia Mikado
  • guľôčky celého čierneho korenia Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • rastlinný olej Promienna
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 červené papriky
  • 2 ošúpané paradajky
  • 2 lyžice mletej štipľavej alebo sladkej papriky Mikado
  • 400 ml morčacieho vývaru
  • 4 lyžice kyslej smotany Pilos (18%)
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

  • panvicu s pokrievkou
  • sitko

Postup

Morčací vývar

Umyté a osušené morčacie stehná vykostíme. Do hrnca so studenou vodou vložíme kosti, kože a šľachy z vykostených stehien. Pridáme zeleninu – pór, petržlen, mrkvu a zeler nakrájané na približne rovnako veľké kúsky. Pridáme 2 cibule nakrájané na štvrtinky, 5 bobkových listov, guľôčky nového a celého čierneho korenia. Varíme 2,5 – 3 hodiny.

Morčacie stehná na paprike

Vykostené morčacie stehná okoreníme, osolíme a posypeme hladkou múkou. Mäso orestujeme na rozpálenej panvici na troche rastlinného oleja. Keď je mäso orestované zo všetkých strán dozlatista, vyberieme ho na tanier. Do výpeku pridáme 1 cibuľu nasekanú nadrobno a cesnak nakrájaný na plátky. Keď sú orestované dozlatista, pridáme na kocky nakrájané červené papriky a ošúpané paradajky. Spolu dusíme 5 – 10 minút. Prisypeme mletú papriku a premiešame. Podlejeme 400 ml precedeného vývaru, pridáme 4 bobkové listy a orestované mäso. Stíšime plameň a pod pokrievkou dusíme približne 40 minút domäkka.

Servírovanie

Do hlbokého taniera naservírujeme porciu morčacích stehien na paprike. Ozdobíme lyžicou kyslej smotany a pár lístkami petržlenovej vňate. Ako príloha sa výborne hodí dusená ryža alebo špecle.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    26. október 2015, 13:24

    Tento recept som vyskúšala minulú nedeľu. Mojim vyberavým deťom aj priateľovi chutil, a bez otáľania sa za morčacími stehnami zaprášilo. Ako prílohu sme mali špecle. Výsledná chuť jedla je veľmi lahodná, určite som tento obedík nevarila posledný krát. Jediné čo som z receptu vynechala bola štipľavá paprika, namiesto nej som dala sladkú čili omáčku, takže jedlo bolo mierne pikantné, ale nikomu to nevadilo.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať