Plnená cuketa s kuracím mäsom a ryžou
- 150 g dlhozrnnej ryže Tiradell
- 400 g kuracích pŕs
- 4 menšie cukety
- 1 cibuľa
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 100 g smotanovej nátierky Pilos
- ½ uhorky
- 1 lyžička karí korenia Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- maslo Pilos (na vymastenie zapekacej misy)
Postup
Potrebujeme
- špáradlá
- zapekaciu misu
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Očistíme ich od šliach a krvavých stôp. Nakrájame ich na malé kocky.
Umyté cukety rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Lyžicou z nich vyberieme dužinu, ktorú nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nasekáme nadrobno a restujeme ju spolu s nakrájaným mäsom a dužinou z cukety v hrnci s rozohriatym olivovým olejom (približne 5 – 7 minút). Ochutíme soľou, čiernym a karí korením.
Uvarenú ryžu scedíme a necháme odkvapkať. Primiešame ju k opečenej zmesi spolu so smotanovým syrom.
Vydlabané cukety preložíme do maslom vymastenej zapekacej misy. Každú osolíme, okoreníme a naplníme ryžovo-mäsovou zmesou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 – 25 minút.
Medzitým nakrájame umytú a osušenú uhorku na tenké plátky. Plátky napichneme na špáradlá tak, aby pripomínali lodné plachty a ozdobíme s nimi upečené cukety.
Podávame so zvyšnou ryžovo-mäsovou plnkou alebo ľahkým listovým šalátom.