0
3
Pečená kačka s pohánkovou plnkou a cviklou

Pečená kačka s pohánkovou plnkou a cviklou

3 h 0 m
4 porcie

 

Plnená kačka

  • 200 g varenej pohánky Campo Largo
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 2 staršie žemle
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 vajíčka
  • mleté čierne korenie Kania 
  • soľ Castello
  • 1 kačica bez drobov
  • 2 lyžice rasce Kania

 

Omáčka

  • 2 lyžice výpeku z kačice
  • 1 cibuľa
  • hladká múka Castello na zaprášenie

 

Dusená repa

  • 1 červená cibuľa
  • 2 lyžice výpeku z kačice
  • 1 lyžica kryštálového cukru Castello
  • 100 ml červeného suchého vína
  • 400 g červenej repy
  • 1 lyžička mletej škorice Kania
  • 1 lyžica rasce Kania
  • 1 lyžica zemiakového škrobu Castello

 

Viedenská cibuľka

  • 1 cibuľa
  • hladká múka Castello (na obalenie)
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
  • rastlinný olej Vita D´or (na smaženie)

POSTUP

POTREBUJEME

  • alobal
  • kovové sitko
  • kuchynské utierky

 

Plnená kačka

Pohánku uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu nakrájame najemno a restujeme do sklovita v rozpálenej panvici s maslom. Medzitým si do misky pripravíme nakrájanú žemľu, pridáme varenú pohánku, najemno nasekaný petržlen, vajcia a premiešame. Dochutíme korením, soľou, restovanou cibuľkou, zamiešame a necháme stranou odležať. Kačku vykostíme, zvnútra osolíme, naplníme plnkou a zabalíme do pôvodného tvaru.

 

Naplnenú kačku otočíme na brucho, tvar upevníme pruhom alobalu, osolíme, pridáme rascu, preložíme do pekáča a podlejeme vodou. Kosti nasekáme na menšie kusy a pečieme spoločne s kačkou. Pečieme asi 2 hodiny pri 160 °C. Posledných 15 - 20 minút zložíme alobalový krúžok a dopečieme dozlatista pri 200 °C. Po upečení kačku vyberieme a pred porciovaním necháme trochu vychladnúť.

 

Omáčka

Na výpeku z kačky restujeme cibuľu nasekanú najemno, poprášime múkou, krátko restujeme a pridáme výpek z kačky aj s kosťami. Varíme do požadovanej hustoty a hotovú omáčku scedíme cez kovové sitko.

 

Dusená repa

Červenú cibuľu nakrájame na prúžky a restujeme na výpeku z kačky. Posypeme cukrom a necháme skaramelizovať. Podlejeme vínom, pridáme surovú repu nakrájanú na rezance, škoricu, rascu a dusíme do polomäkka. Nakoniec zahustíme škrobom rozmiešaným v studenej vode.

 

Viedenská cibuľka

Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v zmesi hladkej múky a mletej papriky. Smažíme v rozohriatom oleji na miernom ohni dozlatista. Počas smaženia kolieska opatrne premiešame, aby sa nezlepili. Dozlatista upečené položíme na papierové utierky, aby odkvapkal prebytočný tuk, a osolíme.

 

Servírovanie

Kačku naporciujeme na 4 - 6 porcií, ktoré servírujeme spoločne s repou, viedenskou cibuľkou a lístkami petržlenu. Omáčku podávame v samostatnej miske.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info