Nepečená torta z kyslej smotany a jogurtu s marhuľami
Suroviny
Krém
- 200 g mascarpone Lovilio
- 150 g práškového cukru Belbake
- 500 g kyslej smotany Pilos
- 400 g smotanového jogurtu gréckeho typu Pilos (10 %)
Torta
- 20 marhúľ
- 450 g marhuľového džemu Maribel
- 190 g marhuľovej výživy
- cca 20 dlhých cukrárskych piškót Sondey
- cca 200 g okrúhlych detských piškót Tastino
- čerstvá mäta
Potrebujeme
- okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom a priemerom 20 cm
POSTUP
Krém
Všetky suroviny metličkou zmiešame.
Torta
Polovicu marhúľ nakrájame na osminy.
V druhej miske zmiešame džem s výživou.
Tip: Výživu môžeme nahradiť rozmixovanými marhuľami.
Dno tortovej formy natrieme tenkou vrstvou krému. Dlhé piškóty z jednej strany zrežeme a uložíme po obvode formy. Tortu postupne vyskladáme z vrstvy okrúhlych piškót, krému, osminiek marhúľ, krému, piškót, marhuľovej zmesi, krému, piškót, marhuľovej zmesi a krému. Necháme stuhnúť v chladničke ideálne do druhého dňa.
Servírovanie
Pred podávaním nepečenú tortu ozdobíme polovicami marhúľ a lístkami mäty.