Truffle s bielou čokoládou
- 40 g sušených hrozienok Suntree
- 4 lyžice rumu Alliance
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 50 g masla
- 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 1 lyžička šťavy z citróna
- 1/2 pohára strúhaného kokosu
Postup
Hrozienka nasypeme do misky, pridáme rum a necháme napučať.
Bielu čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme smotanu a miešame, kým sa prísady nespoja. Potom zložíme z parného kúpeľa a pridáme hrozienka s rumom a šťavu z citróna. Dôkladne premiešame. Hmotu necháme stuhnúť v chladničke (asi 3 hodiny).
Pomocou lyžičky na melón zo stuhnutej hmoty vytvarujeme guľôčky, ktoré obalíme v strúhanom kokose.