37
51
Nepečená tvarohová torta s plnenými malinami

Nepečená tvarohová torta s plnenými malinami

3 h 0 m
10 porcií

Korpus

  • 150 g maslových sušienok Sondey
  • 200 g zmäknutého masla
  • 100 g bielej čokolády Fin Carré

Krém

  • 250 g odtučneného tvarohu Pilos
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 3 lyžice lieskovo-orieškového krému Choco Nussa
  • 250 g čerstvých malín

Poleva

  • 100 g čokolády Fin Carré (52 % kakaa)
  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 1 lyžica medu Confeira
  • 1 lyžica teplej vody

Na ozdobenie

  • čerstvé maliny
  • lístky čerstvej mäty

Potrebujeme

  • sekací mixér
  • tortovú formu s priemerom 24 cm
  • papier na pečenie
  • stierka
  • šľahací mixér

Postup

Korpus

V sekacom mixéri najemno rozomelieme sušienky, zmiešame ich so zmäknutým maslom a primiešame vychladnutú roztopenú bielu čokoládu. Sušienkovú zmes rovnomerne rozotrieme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pripravený korpus dáme do chladničky stuhnúť.

Krém

Smotanu na šľahanie, tvaroh a cukor vymiešame mixérom na tuhý krém. Maliny naplníme lieskovo-orieškovým krémom a dáme stuhnúť do chladničky.

Poleva

Horúcou smotanou na šľahanie zalejeme nasekanú čokoládu a necháme chvíľu postáť. Potom miešame, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Prilejeme med a teplú vodu. Dôkladne premiešame.

Tvarohová torta

Na stuhnutý korpus natrieme tenkú vrstvu tvarohového krému. Na krém poukladáme tesne vedľa seba plnené maliny (plnenou stranou smerom nadol). Na ne rovnomerne navrstvíme zvyšný tvarohový krém a dáme stuhnúť do chladničky minimálne na dve hodiny. Vychladenú tortu polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme malinami a lístkami čerstvej mäty.

TIP

Do pevnejšieho igelitového vrecka dáme krém a rožtek odstrihneme tak, aby sme dostali malý otvor, cez ktorý budeme maliny plniť.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    17. september 2023, 16:30

    Halóó, kde je video?

    Odpovedať
  • S
    Silvia
    28. február 2021, 10:32

    Napriek nižšie uvedeným negativnym skúsenostiam s nestuhnutim a roztecenim krému som sa danú tortičku rozhodla pripraviť manželovi k narodeninám. Smotanu s tvarohom a cukrom som miešala tak dlho ako sa len dalo, dokým nevznikol ozaj že hustý krém. Torta po 24 hod v chladničke krásne stuhla :) Chutila všetkým, ale poviem vám, je to dobrá cukrová nálož :D nabudúce by som asi vynechala plnenie malín tým orieskovym krémom/nutellou.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. máj 2016, 16:17

    Vyborna torta, skvela chut. Do korpusu z celeho balenia susienok som nedavala bielu cokoladu, bol by uz prilis sladky. Smotanu do kremu som si vyslahala dopredu a az potom som ju primiesala do tvarohu s asi 2 lyzicami cukru, nam to uplne stacilo a torte to neublizilo. Krem ostal krasne tuhy a neroztekal sa. Vzdy to robim odelene a nemam problem. Nabuduce pouzijem viac tvarohu a smotany, alebo pouzijem mensiu tortovu formu :-) Maliny som plnila mrazene aj cerstve a s cerstvymi sa mi lepsie pracovalo, takze odporucam cerstve maliny. Z mojej strany tortu odporucam, plnene maliny nutelou su uzasne aj samotne a s kombinaciou tvarohu zjemneneho smotanou a obliate ganache tak to je priam fantazia. :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. január 2016, 19:16

    bohuzial ma tento kolac velmi sklamal, robila som ho bez predoslho vyskusania priatelovi ako narodeninovu tortu a pokazil mi celu oslavu, kedze som dufala, ze cez noc naozaj stuhne v chladnicke. stalo sa to co tu pisu vsetci, tvaroh so smotanou absolutne neztuhne, (prisady a postup presne podla receptu) je to totalne riedke. Ziadne pokusy o zachranu bohuzial neexistuju. Korpus je tvrdy, nerezatelny. "plnka" riedka a nikdy neztuhne. Vyskusala som od pani Polakovej tri zakusky a tymto koncim. Moje postrehy k receptom: prilis vela cukru, prilis vela masla, pomer ingrediencii na videu k vysledkom na videu nezodpovedaju realite...nikdy sa mi nepodarilo docielit take velkosti a objemy ako pani Polakovej s pouzitim predpisaneho mnozstva prisad...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. september 2015, 15:42

    tortu som nerobila presne podľa návodu - do krému som pridala naviac mascarpone a namiesto plnených malín som použila zmes lesného bobuľového ovocia a bola výborná :) ALE - pri korpuse som sa držala presného receptu, čo pri krájaní spôsobilo problémy, pretože biela čokoláda stuhla, korpus bol príliš tvrdý a nedal sa esteticky pokrájať.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať