Nepečená tvarohová torta s plnenými malinami
Korpus
- 150 g maslových sušienok Sondey
- 200 g zmäknutého masla
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
Krém
- 250 g odtučneného tvarohu Pilos
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 4 lyžice práškového cukru
- 3 lyžice lieskovo-orieškového krému Choco Nussa
- 250 g čerstvých malín
Poleva
- 100 g čokolády Fin Carré (52 % kakaa)
- 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 1 lyžica medu Confeira
- 1 lyžica teplej vody
Na ozdobenie
- čerstvé maliny
- lístky čerstvej mäty
Potrebujeme
- sekací mixér
- tortovú formu s priemerom 24 cm
- papier na pečenie
- stierka
- šľahací mixér
Postup
Korpus
V sekacom mixéri najemno rozomelieme sušienky, zmiešame ich so zmäknutým maslom a primiešame vychladnutú roztopenú bielu čokoládu. Sušienkovú zmes rovnomerne rozotrieme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pripravený korpus dáme do chladničky stuhnúť.
Krém
Smotanu na šľahanie, tvaroh a cukor vymiešame mixérom na tuhý krém. Maliny naplníme lieskovo-orieškovým krémom a dáme stuhnúť do chladničky.
Poleva
Horúcou smotanou na šľahanie zalejeme nasekanú čokoládu a necháme chvíľu postáť. Potom miešame, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Prilejeme med a teplú vodu. Dôkladne premiešame.
Tvarohová torta
Na stuhnutý korpus natrieme tenkú vrstvu tvarohového krému. Na krém poukladáme tesne vedľa seba plnené maliny (plnenou stranou smerom nadol). Na ne rovnomerne navrstvíme zvyšný tvarohový krém a dáme stuhnúť do chladničky minimálne na dve hodiny. Vychladenú tortu polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme malinami a lístkami čerstvej mäty.
TIP
Do pevnejšieho igelitového vrecka dáme krém a rožtek odstrihneme tak, aby sme dostali malý otvor, cez ktorý budeme maliny plniť.