Tvarohové knedličky s jahodovou omáčkou z grilu
Suroviny
Omáčka
- 500 g čerstvých jahôd
- 40 g masla Pilos
- 60 g medu
Knedličky
- 250 g hrudkovitého tvarohu Pilos
- 1 vajce
- 1 vanilínový cukor Belbake
- 70 g krupice Belbake
- štipka soli Belbake
Servírovanie
- 250 g hrudkovitého tvarohu Pilos
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- 200 g čerstvých jahôd
- čerstvá mäta
Potrebujeme
liatinovú panvicu vhodnú na gril, gril s pokrievkou
POSTUP
Omáčka
Jahody očistíme a nakrájame na polovice. Naplníme nimi panvicu, pridáme maslo a med. Grilujeme v zatvorenom grile približne 10 minút, kým pustia šťavu a uvaria sa na omáčku.
Tip: Recept môžeme pripraviť aj v klasickej panvici na varnej doske.
Počas grilovania omáčku občas premiešame, aby sa nepripálila.
Knedličky
Všetky suroviny spolu zmiešame a necháme aspoň 10 minút odstáť, aby krupica napučala. Potom z cesta pomocou dvoch lyžíc namočených do vody tvarujeme knedličky. Varíme ich v osolenej vriacej vode približne 7 minút.
Servírovanie
Ešte teplé tvarohové knedličky servírujeme preliate omáčkou, posypané tvarohom a trochou cukru. Na záver dozdobíme polovicami jahôd a lístkami mäty.