0
13
Esterházy rezy

Esterházy rezy

2 h 20 m
20 porcií

Suroviny

Korpus

  • 200 g bielkov (z 5 vajec)
  • štipka soli Kania
  • 200 g kryštálového cukru Belbake
  • 200 g pomletých lieskových orechov Alesto
  • 1 lyžička mletej škorice Kania


Krém

  • 30 g kukuričného škrobu
  • 30 g polohrubej múky Belbake
  • 70 g kryštálového cukru Belbake
  • 3 žĺtky
  • 300 ml mlieka Pilos
  • 250 g masla Pilos
  • 450 g marhuľového džemu Maribel


Poleva

  • 350 g práškového cukru Belbake
  • 60 ml tuzemáku
  • 70 g horkej čokolády Fin Carré
  • 15 ml rastlinného oleja Vita D´Or

Čas prípravy: 120 minút

Čas pečenia: 20 minút

Čas tuhnutia: ideálne do ďalšieho dňa


Potrebujeme

 robot s nadstavcom lopatka, 2 plechy na pečenie 33 cm x 46 cm , papier na pečenie, cukrárske vrecko, špajdľu


Postup

Korpus

Bielky šľaháme so štipkou soli a postupne pridávame cukor. Šľaháme približne 10 minút, kým sa cukor v snehu úplne rozpustí. Do snehu prisypeme najemno mleté orechy a štipku škorice. Dva rovnaké plechy na pečenie vystelieme papierom a cesto rozdelené na dve polovice rovnomerne nanesieme na plechy.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút. Po upečení necháme pláty cesta vychladnúť na plechu.


Krém

V hrnci zmiešame kukuričný škrob, múku, cukor a žĺtky. Prilejeme mlieko, zmes rozmiešame dohladka a uvaríme hustý puding.

Horúci puding šľaháme v robote a keď mierne vychladne, pridáme maslo izbovej teploty a opäť prešľaháme.

Vychladnuté pláty cesta rozkrojíme na polovicu a potrieme vrstvou džemu a krému. Preložíme ďalším plátom a pokračujeme, kým spracujeme všetky pláty cesta, džem a krém. Dezert necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.


Poleva

V mise zmiešame cukor s tuzemákom. Čokoládu s olejom zohrejeme a prelejeme do cukrárskeho vrecka. Na dezert najskôr nanesieme polevu z cukru a tuzemáku. Následne pomocou cukrárskeho vrecka s čokoládou a cukrom urobíme na cukrovú polevu zvislé čiary, z ktorých pomocou špajdle urobíme ozdobný vzor.

Dezert necháme stuhnúť v chladničke a pred podávaním ho nakrájame na rezy. 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať