3
2
Medvedie labky a fúkané rožky

Medvedie labky a fúkané rožky

40 min
30 porcií

Medvedie labky

  • 220 g hladkej múky Castello
  • 350 g práškového cukru Castello
  • 30 g kakaa Castello
  • 3 mleté klinčeky
  • ½ lyžičky mletej škorice Mikado
  • kôra z 1 citróna
  • ½ lyžičky soli Castello
  • 100 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 2 žĺtky
  • 220 g masla Pilos
  • bravčová masť Pikok na vymazanie formičiek
  • 20 g vanilínového cukru Castello
  • 220 g hladkej múky Castello
  • 350 g práškového cukru Castello
  • 30 g kakaa Castello
  • 3 mleté klinčeky
  • ½ lyžičky mletej škorice Mikado
  • kôra z 1 citróna
  • ½ lyžičky soli Castello
  • 100 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 2 žĺtky
  • 220 g masla Pilos
  • bravčová masť Pikok na vymazanie formičiek
  • 20 g vanilínového cukru Castello

Fúkané kokosové rožky

  • 150 g hladkej múky Castello
  • štipka soli Castello
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 370 g práškového cukru Castello
  • 200 g strúhaného kokosu Belbake
  • 250 g masla Pilos
  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 20 g kokosového oleja Vita D’or

POSTUP

POTREBUJEME

  • sekací mixér
  •  sitko
  •  mixér s nadstavcom lopatka
  •  potravinovú fóliu
  •  kovové formičky na medvedie labky a rožky
  •  veľký plech na pečenie
  •  ohňovzdornú misku

Čas chladenia: cez noc

Medvedie labky

Múku, 150 g práškového cukru a kakao preosejeme. Primiešame klinčeky, škoricu, citrónovú kôru a soľ. Pridáme orechy, žĺtky a maslo. Vymiešame kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať najlepšie do druhého dňa.

Na druhý deň vymažeme formičky na medvedie labky rozpustenou bravčovou masťou (môžeme použiť aj maslo) a naplníme ich pripraveným cestom až po okraj. V strede urobíme malú priehlbinku. Formičky uložíme na plech a pečieme pri 170 °C približne 5-7 minút.

Ešte teplé labky vyklopíme z formy a obaľujeme vo vanilínovom cukre zmiešanom so zvyšným práškovým cukrom.

 

Fúkané kokosové rožky

Všetky suché ingrediencie preosejeme a spolu s maslom vymiešame na kompaktné cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať najlepšie do druhého dňa.

Formičky vymažeme rozpustenou bravčovou masťou alebo maslom a naplníme ich pripraveným cestom do polovice. Po celej dĺžke urobíme veľkú priehlbinu, aby sa rožky nafúkli.

Formičky uložíme na plech a pečieme pri 170 °C približne 12-15 minút. Po vychladnutí končeky rožkov namáčame do rozpustenej čokolády s olejom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info