10
18
Medvedie labky a fúkané rožky

Medvedie labky a fúkané rožky

40 min
30 porcií

Medvedie labky

  • 220 g hladkej múky Castello
  • 350 g práškového cukru Castello
  • 30 g kakaa Castello
  • 3 mleté klinčeky
  • ½ lyžičky mletej škorice Mikado
  • kôra z 1 citróna
  • ½ lyžičky soli Castello
  • 100 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 2 žĺtky
  • 220 g masla Pilos
  • bravčová masť Pikok na vymazanie formičiek
  • 20 g vanilínového cukru Castello


Fúkané kokosové rožky

  • 150 g hladkej múky Castello
  • štipka soli Castello
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 370 g práškového cukru Castello
  • 200 g strúhaného kokosu Belbake
  • 250 g masla Pilos
  • 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 20 g kokosového oleja Vita D’or

POSTUP

POTREBUJEME

  • sekací mixér
  •  sitko
  •  mixér s nadstavcom lopatka
  •  potravinovú fóliu
  •  kovové formičky na medvedie labky a rožky
  •  veľký plech na pečenie
  •  ohňovzdornú misku

Čas chladenia: cez noc

Medvedie labky

Múku, 150 g práškového cukru a kakao preosejeme. Primiešame klinčeky, škoricu, citrónovú kôru a soľ. Pridáme orechy, žĺtky a maslo. Vymiešame kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať najlepšie do druhého dňa.

Na druhý deň vymažeme formičky na medvedie labky rozpustenou bravčovou masťou (môžeme použiť aj maslo) a naplníme ich pripraveným cestom až po okraj. V strede urobíme malú priehlbinku. Formičky uložíme na plech a pečieme pri 170 °C približne 5-7 minút.

Ešte teplé labky vyklopíme z formy a obaľujeme vo vanilínovom cukre zmiešanom so zvyšným práškovým cukrom.

 

Fúkané kokosové rožky

Všetky suché ingrediencie preosejeme a spolu s maslom vymiešame na kompaktné cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať najlepšie do druhého dňa.

Formičky vymažeme rozpustenou bravčovou masťou alebo maslom a naplníme ich pripraveným cestom do polovice. Po celej dĺžke urobíme veľkú priehlbinu, aby sa rožky nafúkli.

Formičky uložíme na plech a pečieme pri 170 °C približne 12-15 minút. Po vychladnutí končeky rožkov namáčame do rozpustenej čokolády s olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    11. december 2021, 19:35

    Medvedie labky pečiem každý rok. Mám svoj recept , ktorý nepotrebujem dať chladiť do chladničky,ale dávam hneď do vumastených formičiek a šup do rúry.Sú mäkkučké ešte aj po troch kráľov

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. október 2021, 20:57

    Náhodou tie labky sa celkom vydarili a to som chladila asi 6 hodín. Cukru ide do cesta 150g, zbytok na obaľovanie. Piekla som asi 10minút a to už bolo dosť.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      28. október 2021, 20:15

      Dnes som piekla zvyšné cesto asi 9minút a boli fajn. Len ich treba nechať chvíľu postáť aby sa nerozpadávali pri vyklápaní

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. december 2020, 14:11

    Fukane rožky sa vôbec nepodarili roztekali sa a boli presladene nafukli sa a potom splasli

    Odpovedať
  • D
    Daniela
    19. december 2020, 12:32

    Recept na fukane rozky neodporucam. Rozky sa roztiekli a boli velmi sladke. Vobec sa nenafukli ako by sa mali :(.

    Odpovedať
  • J
    Jana Pitoňáková
    18. december 2020, 20:57

    Medvedie labky najväčšie sklamanie, 2x som skúšala, 2x sa nevydarili. Druhý krát cesto chladlo 2 dni. Zbytočne vyhodené peniaze za suroviny :-( Aspoň že sa tie rožky nafúkli

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať