Medvedie labky a fúkané rožky
Medvedie labky
- 220 g hladkej múky Belbake
- 150 g práškového cukru Belbake
- 30 g kakaa Belbake
- 3 mleté klinčeky
- ½ lyžičky mletej škorice Mikado
- kôra z 1 citróna
- ½ lyžičky soli Belbake
- 100 g mletých vlašských orechov Alesto
- 2 žĺtky
- 220 g masla Pilos
- bravčová masť Pikok na vymazanie formičiek
- 20 g vanilínového cukru Belbake
Fúkané kokosové rožky
- 150 g hladkej múky Belbake
- štipka soli Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 370 g práškového cukru Belbake
- 200 g strúhaného kokosu Belbake
- 250 g masla Pilos
- 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 20 g kokosového oleja Vita D’or
POSTUP
POTREBUJEME
- sekací mixér
- sitko
- mixér s nadstavcom lopatka
- potravinovú fóliu
- kovové formičky na medvedie labky a rožky
- veľký plech na pečenie
- ohňovzdornú misku
Čas chladenia: cez noc
Medvedie labky
Múku, 150 g práškového cukru a kakao preosejeme. Primiešame klinčeky, škoricu, citrónovú kôru a soľ. Pridáme orechy, žĺtky a maslo. Vymiešame kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať najlepšie do druhého dňa.
Na druhý deň vymažeme formičky na medvedie labky rozpustenou bravčovou masťou (môžeme použiť aj maslo) a naplníme ich pripraveným cestom až po okraj. V strede urobíme malú priehlbinku. Formičky uložíme na plech a pečieme pri 170 °C približne 5-7 minút.
Ešte teplé labky vyklopíme z formy a obaľujeme vo vanilínovom cukre zmiešanom so zvyšným práškovým cukrom.
Fúkané kokosové rožky
Všetky suché ingrediencie preosejeme a spolu s maslom vymiešame na kompaktné cesto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničke odležať najlepšie do druhého dňa.
Formičky vymažeme rozpustenou bravčovou masťou alebo maslom a naplníme ich pripraveným cestom do polovice. Po celej dĺžke urobíme veľkú priehlbinu, aby sa rožky nafúkli.
Formičky uložíme na plech a pečieme pri 170 °C približne 12-15 minút. Po vychladnutí končeky rožkov namáčame do rozpustenej čokolády s olejom.