3
30
Osie hniezda s pudingom a lesným ovocím

Osie hniezda s pudingom a lesným ovocím

2 h 0 m
15 porcií

Kysnuté cesto

  • 150 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 1/2 kocky droždia
  • 250 g polohrubej múky Castello
  • 40 g kryštálového cukru Castello
  • kôra z 1/2 citróna
  • 1 žĺtok
  • 40 g masla Pilos
  • 1/2 lyžičky soli Castello

Puding

  • 450 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 2 vajíčka
  • 2 žĺtky
  • 25 g vanilkového pudingu v prášku
  • 25 g hladkej múky Castello
  • 50 g masla Pilos

Malinová poleva

  • 110 g práškového cukru Castello
  • šťava z 1/4 citróna
  • 25 g čerstvých malín
  • 50 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic

Ešte budeme potrebovať

  • 300 g lesného ovocia (maliny, černice, čučoriedky)
  • maslo Pilos (na vymastenie plechu)

 

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom hák
  • strúhadlo
  • metličku
  • potravinovú fóliu
  • valček
  • zapekaciu misu

Kysnuté cesto

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, lyžicu múky a lyžicu cukru a necháme na teplom mieste približne 10 minút podkysnúť. V robote vymiesime múku spolu s cukrom, citrónovou kôrou, žĺtkom a pripraveným kváskom. Po približne 5 minútach pridáme maslo a soľ vymiesime cesto, ktoré sa odliepa od stien misky. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 1 hodinu vykysnúť.

Puding

Mlieko s 50 g cukru necháme v kastróle zovrieť. Medzitým všetky ostatné ingrediencie okrem masla rozmiešame metličkou dohladka. Do vaječnej zmesi prilejeme malé množstvo horúceho mlieka, aby sa vyrovnali teploty. Potom prelejeme zmes do mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Stiahneme z ohňa a vmiešame maslo. Prelejeme do misky, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a natrieme pudingom (okraje necháme voľné, aby puding pri rolovaní nevytekal). Na puding poukladáme ovocie. Cesto pevne zrolujeme a nakrájame na plátky. Osie hniezda uložíme tesne vedľa seba do maslom vymastenej zapekacej misy a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 ‒ 30 minút. Upečené osie hniezda ešte teplé polejeme malinovou polevou, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých ingrediencií.

Tip: Osie hniezda môžeme pripraviť z čerstvého alebo mrazeného lesného ovocia.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    24. jún 2022, 18:29

    Prosim Vas, ta teplota rury 180°C je mysleny aky druh ohrevu, klasicky horny a dolny alebo teplovzdusny? Myslim si, ze by ste to mali automaticky uvadzat pri vsetkych receptoch, lebo to nie je ani zdaleka jedno...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. február 2021, 17:45

    Koláč je skvelý, chutí výborne :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. január 2020, 13:35

    Super recept, chutilo celej rodinke

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať