Nepečené mangové minicheesecakes
Krém
- 250 g mascarpone Lovilio
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
Sušienkový základ
- 150 g maslových sušienok Sondey
- 80 g zmäknutého masla
Mangové pyré
- 1 zrelé mango
- 1 lyžica zemiakového škrobu Belbake
Potrebujeme
- šľahací mixér
- papierové košíčky na muffiny
- ponorný mixér
- škrabku na zeleninu
Postup
Krém
Mascarpone, šľahačku a sladené kondenzované mlieko vymiešame mixérom na tuhý krém. Dáme ho stuhnúť do chladničky.
Sušienkový základ
Rozdrvené maslové sušienky zmiešame so zmäknutým maslom a vypracujeme cesto. Sušienkové cesto natlačíme na dno a boky košíčkov. Takto pripravený sušienkový základ dáme stuhnúť do chladničky.
Mangové pyré
Mango nakrájame na kocky (kúsok manga si doložíme na ozdobu) a s trochou vody ho uvaríme domäkka. Potom ho rozmixujeme dohladka. Omáčku prelejeme späť do kastróla, pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a povaríme do zhustnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.
Minicheesecakes
Do pripravených košíčkov dáme vrstvu krému, vrstvu mangového pyré a dozdobíme plátkami manga. Minicheesecakes necháme pred podávaním stuhnúť v chladničke minimálne 3 hodiny (najlepšie celú noc).
Trik
Mango opatrne odrežeme od kôstky. Vezmeme si jednu polovicu do ruky a opatrne ho nakrájame do tvaru mriežky, aby sme neporušili šupku. Zo zadnej strany zatlačíme prstami do šupky, aby narezané kocky vystúpili. Potom ich už len nožíkom odrežeme.