Sladké mikulášske prekvapenie – kokosové čapice s malinami
Suroviny
Malinová roláda
- 4 vajcia
- štipka soli Kania
- 80 g kryštálového cukru Belbake
- 40 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 80 g hladkej múky Belbake
- 50 g medu
- 50 ml vody
- 100 g malinového džemu Maribel
Krém
- 500 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
- 250 g mascarpone Lovilio
- 80 g práškového cukru Belbake
Ešte potrebujeme
- 200 g čerstvých malín
- 150 g strúhaného kokosu Belbake
Potrebujeme
veľký plech, papier na pečenie, potravinársku fóliu, cukrárske vrecko s veľkou hladkou špičkou, robot s nadstavcom metlička, pierko na potieranie
POSTUP
Malinová roláda
Bielky šľaháme so štipkou soli a keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame cukor a šľaháme do tuha. Do nadýchanej peny opatrne, už len ručne, zapracujeme najprv žĺtky zmiešané s olejom a potom preosiatu múku. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 10 – 15 minút.
Tip: Pri pečení dávame pozor. Ak by sa korpus pripiekol, nemohli by sme ho rolovať.
Med zmiešame s vodou.
Ešte teplý upečený korpus opatrne preklopíme na pracovnú dosku, stiahneme papier na pečenie a potrieme medovým sirupom. Pridáme vrstvu džemu a jeden okraj necháme voľný, aby džem pri rolovaní nevytekal. Korpus pevne rolujeme smerom k voľnému okraju. Na tesno ho zabalíme do fólie a necháme tuhnúť v chladničke aspoň hodinu.
Krém
Všetky suroviny spolu vyšľaháme do tuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko s veľkou hladkou špičkou.
Stuhnutú roládu nakrájame na približne 2 cm široké pláty. Uložíme ich na dosku, do stredu každého plátku položíme malinu a okolo maliny pomocou cukrárskej špičky vytvoríme čapicu. Krémové čapice posypeme kokosom a dozdobíme malinami. Kokosové mikulášske čapice necháme tuhnúť v chladničke aspoň hodinu.