29
39
Parížske rožky

Parížske rožky

1 h 20 m
30 porcií

Základ

  • 200 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 30 g hladkej múky Castello
  • 200 g práškového cukru Castello
  • štipka soli Castello
  • 2 vajíčka

Krém

  • 1 vajíčko
  • 3 žĺtky
  • 200 g kryštálového cukru Castello
  • 70 g vody
  • 300 g masla Pilos
  • 50 g kakaa Castello
  • 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

Poleva

  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 70 g kokosového oleja Vita D’or

POSTUP

POTREBUJEME

  • silikónovú stierku
  • cukrárske vrecko
  • veľký plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • šľahací mixér
  • ohňovzdornú misku
  • cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou

Čas mrazenia: 2 hodiny

Základ

V miske dôkladne zmiešame orechy s múkou, cukrom, soľou a vajíčkom. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame do tvaru rožkov s asi 3 cm rozstupmi. Pečieme pri 160 °C približne 20 minút. Necháme vychladnúť na plechu.

Krém

Vajíčko so žĺtkami dáme šľahať do mixéra a cukor s vodou dáme variť do hrnca. Keď voda zovrie, cukor sa roztopí a zmes začne hustnúť, tesne predtým, ako sa vytvorí karamel, opatrne ju nalejeme k šľahajúcim sa žĺtkom.

Tip: Horúca cukrová voda žĺtky pasterizuje a takýmto spôsobom docielime klasický žĺtkový krém, ktorý však nemusíme prácne a dlho šľahať ručne nad parou.

Šľaháme ďalej až do vychladnutia. Dostaneme hustú a svetlú penu, do ktorej pridáme studené maslo nakrájané na kocky, kakao a vlažnú rozpustenú čokoládu. Vymiešame hladký krém, ktorým naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Ozdobne ho nanesieme na upečený základ rožkov a dáme stuhnúť.

Tip: Aby sa s rožkami ľahšie pracovalo, môžeme ich dať nachvíľu aj do mrazničky.

Poleva

Čokoládu rozpustíme spolu s olejom vo vodnom kúpeli. Studené rožky namáčame v čokoládovej poleve a necháme opäť stuhnúť v chladničke.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • O
    Oldřiška Vojtaššáková
    09. január 2021, 17:28

    Výborné rožky pečiem ich každé sviatky

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      14. január 2021, 16:46

      Dobrý deň Oldřiška, sme radi, že sa Vám náš recept tak páči! Prajeme Vám pekný deň a veríme, že sa k rožkom vrátite i o rok. :-)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. december 2020, 18:37

    Úplne sa mi rozlievalo základné cesto neviem kde som spravila chybu keď som všetko dala tak ako píše.... Som sklamaná

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      23. december 2020, 18:43

      A už keď je nejaký recept tak aspoň napíšte ak nepouzijete múku s Lidlu tak obyčajnú dajte viac.. Ja som dala spaldovu.. Asi tam bola chyba ako viacerý píšu

      Odpovedať
      • Kuchyňa Lidla
        26. december 2020, 11:55

        Dobrý deň, naše recepty je samozrejme možné upravovať, avšak pri múkach odporúčame dodržiavať druh múky, ktorý uvádzame, keďže sa každá múka správa pri pečení iným spôsobom. Dúfame, že dáte receptu druhú šancu a rožky sa Vám podaria! Prajeme príjemné sviatky. :-)

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. december 2020, 12:45

    Perfektny recept, akurat som ich dorobila a vysli presne take, ako ma pani Veronika vo videu ❤️ Takze, kto tvrdí, ze 30g muky je malo a cesto sa bude roztekat, tak mu neverte, je to riadna somarina 😏

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      23. december 2020, 13:22

      Takže naozaj netreba žiadne šľahanie cesta ani krému nad parou? Všetky ostatné recepty to uvádzajú, ale chcem sa tomu vyhnúť.

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        23. december 2020, 14:51

        Nie, ziadne slahanie ..vsetko tak, ako je vo videu a vyjdu perfektne :-)

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. december 2020, 09:58

    Robím ich vždy presne podľa receptu a vždy sa vydaria :-) Návšteva vždy chváli, že lepšie parížske nejedli. Super receptík. Ďakujem.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. december 2020, 14:01

    Vyšli úplne svetovo😉

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info