41
127
Parížske rožky
Pre spustenie videa musíte akceptovať marketingové cookies .

Parížske rožky

1 h 20 m
30 porcií

Základ

  • 200 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 30 g hladkej múky Castello
  • 200 g práškového cukru Castello
  • štipka soli Castello
  • 2 vajíčka

Krém

  • 1 vajíčko
  • 3 žĺtky
  • 200 g kryštálového cukru Castello
  • 70 g vody
  • 300 g masla Pilos
  • 50 g kakaa Castello
  • 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

Poleva

  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 70 g kokosového oleja Vita D’or

POSTUP

POTREBUJEME

  • silikónovú stierku
  • cukrárske vrecko
  • veľký plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • šľahací mixér
  • ohňovzdornú misku
  • cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou

Čas mrazenia: 2 hodiny

Základ

V miske dôkladne zmiešame orechy s múkou, cukrom, soľou a vajíčkom. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame do tvaru rožkov s asi 3 cm rozstupmi. Pečieme pri 160 °C približne 20 minút. Necháme vychladnúť na plechu.

Krém

Vajíčko so žĺtkami dáme šľahať do mixéra a cukor s vodou dáme variť do hrnca. Keď voda zovrie, cukor sa roztopí a zmes začne hustnúť, tesne predtým, ako sa vytvorí karamel, opatrne ju nalejeme k šľahajúcim sa žĺtkom.

Tip: Horúca cukrová voda žĺtky pasterizuje a takýmto spôsobom docielime klasický žĺtkový krém, ktorý však nemusíme prácne a dlho šľahať ručne nad parou.

Šľaháme ďalej až do vychladnutia. Dostaneme hustú a svetlú penu, do ktorej pridáme studené maslo nakrájané na kocky, kakao a vlažnú rozpustenú čokoládu. Vymiešame hladký krém, ktorým naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Ozdobne ho nanesieme na upečený základ rožkov a dáme stuhnúť.

Tip: Aby sa s rožkami ľahšie pracovalo, môžeme ich dať nachvíľu aj do mrazničky.

Poleva

Čokoládu rozpustíme spolu s olejom vo vodnom kúpeli. Studené rožky namáčame v čokoládovej poleve a necháme opäť stuhnúť v chladničke.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    07. apríl 2023, 14:22

    Super sa mi podarili aj s tymi lacnejsimi surovinami z lidla.. ale krem som po vyslahani dala na hodinku do chladnicky aby sa neroztekal a tak som ho davala do vrecuška a na rožteky.. super recept, da sa zvladnuť aj pri malom dieťati keďže netreba šlahať nad parou. Ďakujem :-)

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      11. apríl 2023, 10:29

      Dobrý deň, Váš komentár nás veľmi potešil. 😇 Aké ďalšie dezerty z Kuchyne Lidla sú vaše obľúbené?

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. december 2022, 15:47

    Dobrý deň.Váš recept je úžasný.Už tretí krát som podľa neho robila tieto fantasticke rožteky a vždy sa vydarili.Dokonca všetkym moc chutia a vždy miznú ako prvé z podnosu.Musím urobiť uz druhú dávku.Ďakujem pekne.Prajem všetko dobré.😊

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      03. január 2023, 07:15

      Dobrý deň, Váš komentár nás skutočne potešil. 😍 Tešíme sa, že si rožteky našli miesto u vás doma. Skúšali ste aj ďalšie recepty na sladké dobroty od Veroniky? 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. december 2022, 22:02

    Roztiekli sa preto ze ste na pripravu pouzili tie sracky z lidlu keby kupite poriadne suroviny nestane sa ze sa to roztecie a aj chut bude uplne ina

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      03. január 2023, 07:14

      Dobrý deň, mrzí nás, že sa vám rožteky roztiekli. Príčinou mohlo byť aj riedke cesto, ktoré môžete zachrániť pridaním múky alebo orechov. Veríme, že sa vám podaria. 😊

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      25. december 2022, 17:24

      Tak ja teda používam vždy pri tomto receptw suroviny z Lidla a nič sa mi nikdy neroztieklo ;) …zaujímavé

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. december 2022, 12:50

    Dobrý deň,prosím vás koľko rožtekov víde z tohto receptu. Ďakujem

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      25. december 2022, 21:03

      Dobrý deň, z dávky by malo vyjsť približne 30 parížskych rožtekov. Samozrejme záleží, aké veľké rožky budú. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. december 2022, 21:01

    Prečo sa mi rožky (cesto) roztiekli? Striekala som špičkou, tenké, no roztiekli sa a sú ploské, nízke 😪😪

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      25. december 2022, 21:02

      Dobrý deň, mrzí nás, že sa rožteky roztiekli. Príčinou mohlo byť aj riedke cesto. Vyskúšajte pri ďalšom pokuse dať o trocha viac múky alebo orechov. Treba však dať pozor, aby cesto zasa nebolo príliš husté. 😊 Určite nám dajte vedieť, či sa vám rožky podarili. 🫶

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať