59
155
Parížske rožky

Parížske rožky

1 h 20 m
30 porcií

Základ

  • 200 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 30 g hladkej múky Belbake
  • 200 g práškového cukru Belbake
  • štipka soli Belbake
  • 2 vajíčka

Krém

  • 1 vajíčko
  • 3 žĺtky
  • 200 g kryštálového cukru Belbake
  • 70 g vody
  • 300 g masla Pilos
  • 50 g kakaa Belbake
  • 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

Poleva

  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 70 g kokosového oleja Vita D’or

POSTUP

POTREBUJEME

  • silikónovú stierku
  • cukrárske vrecko
  • veľký plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • šľahací mixér
  • ohňovzdornú misku
  • cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou

Čas mrazenia: 2 hodiny

Základ

V miske dôkladne zmiešame orechy s múkou, cukrom, soľou a vajíčkom. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame do tvaru rožkov s asi 3 cm rozstupmi. Pečieme pri 160 °C približne 20 minút. Necháme vychladnúť na plechu.

Krém

Vajíčko so žĺtkami dáme šľahať do mixéra a cukor s vodou dáme variť do hrnca. Keď voda zovrie, cukor sa roztopí a zmes začne hustnúť, tesne predtým, ako sa vytvorí karamel, opatrne ju nalejeme k šľahajúcim sa žĺtkom.

Tip: Horúca cukrová voda žĺtky pasterizuje a takýmto spôsobom docielime klasický žĺtkový krém, ktorý však nemusíme prácne a dlho šľahať ručne nad parou.

Šľaháme ďalej až do vychladnutia. Dostaneme hustú a svetlú penu, do ktorej pridáme studené maslo nakrájané na kocky, kakao a vlažnú rozpustenú čokoládu. Vymiešame hladký krém, ktorým naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Ozdobne ho nanesieme na upečený základ rožkov a dáme stuhnúť.

Tip: Aby sa s rožkami ľahšie pracovalo, môžeme ich dať nachvíľu aj do mrazničky.

Poleva

Čokoládu rozpustíme spolu s olejom vo vodnom kúpeli. Studené rožky namáčame v čokoládovej poleve a necháme opäť stuhnúť v chladničke.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • K
    Katarína Nagyova
    23. december 2024, 11:36

    Perfektný recept, ďakujem. Podarili sa

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      01. január 2025, 10:33

      😘😘😘👌🤌🖖💣

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. december 2024, 09:29

    Dobrý deň. Prečo sa my prosím po pridaní masla krém zrazí? Podarí sa my to síce potom vyslahat, ale neviem prečo sa my to stáva

    Odpovedať
    • K
      Katarína Nagyova
      23. december 2024, 11:38

      Ono to len vyzera ze je zranený. Keď budete slahat na plných otáčkach, tak sa to spojí, len to chce trpezlivosť

      Odpovedať
      • K
        Katarína Nagyova
        23. december 2024, 11:39

        *zrazeny

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. december 2024, 16:13

    Prečo sa mi vždy roztečú keď sa pečú 😭😭😭

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      22. december 2024, 16:13

      Prosím poraďte mi

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. december 2024, 22:05

    prosím vás ja som to dnes robila a je to tvrdé neviem či keď dám krém to zmekne prosím ma to biť tvrdé ako sušienky??

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      21. december 2024, 12:01

      ono Vam to zmäkne časom

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. december 2024, 21:31

    Rožky vyšli pekne, ale pre nás sú príšerne sladké.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať