51
141
Parížske rožky

Parížske rožky

1 h 20 m
30 porcií

Základ

  • 200 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 30 g hladkej múky Castello
  • 200 g práškového cukru Castello
  • štipka soli Castello
  • 2 vajíčka

Krém

  • 1 vajíčko
  • 3 žĺtky
  • 200 g kryštálového cukru Castello
  • 70 g vody
  • 300 g masla Pilos
  • 50 g kakaa Castello
  • 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

Poleva

  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 70 g kokosového oleja Vita D’or

POSTUP

POTREBUJEME

  • silikónovú stierku
  • cukrárske vrecko
  • veľký plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • šľahací mixér
  • ohňovzdornú misku
  • cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou

Čas mrazenia: 2 hodiny

Základ

V miske dôkladne zmiešame orechy s múkou, cukrom, soľou a vajíčkom. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame do tvaru rožkov s asi 3 cm rozstupmi. Pečieme pri 160 °C približne 20 minút. Necháme vychladnúť na plechu.

Krém

Vajíčko so žĺtkami dáme šľahať do mixéra a cukor s vodou dáme variť do hrnca. Keď voda zovrie, cukor sa roztopí a zmes začne hustnúť, tesne predtým, ako sa vytvorí karamel, opatrne ju nalejeme k šľahajúcim sa žĺtkom.

Tip: Horúca cukrová voda žĺtky pasterizuje a takýmto spôsobom docielime klasický žĺtkový krém, ktorý však nemusíme prácne a dlho šľahať ručne nad parou.

Šľaháme ďalej až do vychladnutia. Dostaneme hustú a svetlú penu, do ktorej pridáme studené maslo nakrájané na kocky, kakao a vlažnú rozpustenú čokoládu. Vymiešame hladký krém, ktorým naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Ozdobne ho nanesieme na upečený základ rožkov a dáme stuhnúť.

Tip: Aby sa s rožkami ľahšie pracovalo, môžeme ich dať nachvíľu aj do mrazničky.

Poleva

Čokoládu rozpustíme spolu s olejom vo vodnom kúpeli. Studené rožky namáčame v čokoládovej poleve a necháme opäť stuhnúť v chladničke.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    21. január 2024, 17:48

    Super recept. Koláčiky mali úspech. Už len podľa tohto receptu budem robiť parížske rožky. Fakt úžasná chuť.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      24. január 2024, 18:31

      Ďakujeme. ❤️

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. január 2024, 16:36

    Skvelý recept. Vyskúšala som teraz na Vianoce. Vyšli perfektne. Určite budem robiť opäť. Ďakujem!

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      07. január 2024, 21:03

      Sme radi, že sa podarili. 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. december 2023, 18:18

    Výborný recept vždy som robila parížske rožky so salkovou plnkou ale tento rok som skúsila tento recept je to úplne jednoduchy postup,cesto síce robím svoje ale krém výborný ,tuhý ,drží stále svoj tvar.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. december 2023, 18:02

    Kazdy rok robim parizske podla Kuchyna Lidla a su to najlepsie kolace ever

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      07. január 2024, 21:02

      Ďakujeme veľmi pekne. ❤️

      Odpovedať
  • M
    Miroslava
    19. december 2023, 18:15

    Jaj hrozny recpet tak cesto z rozkov mám aj s čokoládou na plafóne... Môžem malovat...katastrofa...neskušajte to ! Toto zvladne len ten co je vysoky level ....

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      29. marec 2024, 12:48

      Ja som teda neni vysoký level ani náhodou a recept som zvládla 🙈

      Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      07. január 2024, 21:01

      To nás mrzí. 😥

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať