Jednoduchý ovocný koláč
- 1 chladené krehké cesto na pečenie Chef Select
- 200 g mrazeného lesného ovocia
- 5 lyžíc trstinového cukru Belbake
- 1 lyžica zemiakového škrobu Belbake
- 1 vajíčko na potretie
- práškový cukor Belbake na posypanie
Postup
Potrebujeme
- papier na pečenie
- pierko na potieranie
- formičku na vykrajovanie v tvare kvetinky
- sitko
Krehké cesto rozprestrieme a vyrežeme z neho čo najväčší kruh (s priemerom asi 27 cm). Opatrne ho prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšné cesto nevyhodíme, odložíme ho na ozdobenie cesta.
Mrazené ovocie zmiešame v miske so 4 lyžicami trstinového cukru a škrobom. Ovocie rovnomerne rozprestrieme na cesto (asi 2 cm od okraja). Prečnievajúce okraje cesta opatrne zahneme a preložíme na ovocie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Z cesta, ktoré sme si odložili, vykrojíme kvetinky a z malých kúskov cesta vyvaľkáme guľôčky, ktoré prilepíme do stredu kvietkov. Môžeme vytvoriť ďalšie ozdoby podľa vlastnej fantázie. Pripravené dekorácie uložíme na koláčik a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Na záver posypeme celý koláč 1 lyžicou trstinového cukru.
Pečieme pri 200 °C približne 20 minút. Upečený koláč necháme dôkladne vychladnúť a pred servírovaním ho môžeme posypať práškovým cukrom.