0
0
Pečené jahňacie kolienko so špenátom a s knedľou

Pečené jahňacie kolienko so špenátom a s knedľou

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Pečené koleno

  • 4 jahňacie kolená
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • 2 cibule
  • 10 strúčikov cesnaku
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • sušený tymian


Krémový špenát

  • 350 g mrazeného listového špenátu Freshona
  • 70 g masla Pilos
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 35 g hladkej múky Belbake
  • 150 ml čerstvého plnotučného mlieka Pilos
  • 100 ml čerstvej smotany na šľahanie Pilos


Knedle

  • 200 g varených zemiakov
  • 2 vajcia
  • soľ Kania
  • 100 g surových zemiakov
  • 100 g hrubej múky Belbake


Príloha

  • 50 g cibule
  • 50 g bravčovej masti Pikok
  • 20 g lahôdkovej cibuľky

Potrebujeme

misu, zapekaciu misu, Monsieur cuisine, alobal


POSTUP

Pečené kolená

Mäso dôkladne osolíme. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na štvrtinky a spolu s neolúpanými strúčikmi cesnaku vložíme do pekáča. Zakryjeme jahňacími kolenami, ktoré ochutíme čiernym korením, tymianom, podlejeme trochou vody a prikryjeme pokrievkou alebo alobalom. Pomaly dusíme domäkka asi 2 hodiny v rúre rozohriatej na 160 ° C na programe horúci vzduch.

Tip: Aby sme dosiahli chrumkavú kôrku, pred koncom odstránime alobal alebo pokrievku.  


Krémový špenát

Špenát necháme rozmraziť a vyžmýkame prebytočnú vodu.

Do Monsieur Cuisine Smart vložíme kocky masla, nahrubo nakrájanú cibuľu a cesnak. Nastavíme program manuálne varenie na teplotu 130 °C a čas 5 minút. Zavrieme veko a s ľavotočivým pohybom miešania restujeme. Potom poprášime hladkou múkou, očistíme okraje a na programe manuálne varenie a teplote 130 °C necháme 1 minútu s ľavotočivým pohybom miešania prebublávať.

Následne prilejeme mlieko a smotanu, osolíme, okoreníme a necháme asi 12 minút variť na teplote 130 °C pri ľavotočivom miešaní.

Nakoniec pridáme rozmrazený špenát a mixujeme 1 minútu na stupni 10.


Príloha

Cibuľu nakrájame a na masti orestujeme dozlatista. Lahôdkovú cibuľku nakrájame na kolieska.


Knedľa

Uvarené zemiaky prepasírujeme, pridáme vajcia, osolíme a prihodíme najemno nastrúhané a vyžmýkané surové zemiaky. Premiešame a postupne pridávame múku. Z vypracovaného cesta vytvarujeme pomocou lyžice knedle, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode 5 – 6 minút. V priebehu varenia knedle otáčame, aby sa dobre prevarili. Uvarené knedle scedíme.


Servírovanie

Pečené jahňacie koleno servírujeme spolu s krémovým špenátom a knedľou preliate na masti osmaženou cibuľkou. Na záver ozdobíme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať