Guláš na španielsky spôsob s údenou paprikou
Suroviny
- olivový olej
- 2 väčšie cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 600 g bravčových kociek na guláš
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžica nasekaného čerstvého tymianu
- 3 lyžice krájaných paradajok v konzerve Freshona
- 4 lyžice údenej papriky
- 500 ml bravčového vývaru
- 300 g uhorskej klobásy Pikok
- 150 g ryže Golden Sun
- 100 g vareného cícera
- 100 g varenej červenej fazule Kidney Freshona
- 200 g červenej papriky
- 1 hrsť čerstvej bazalky
POSTUP
V hrnci s rozpáleným olejem restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku dozlatista. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme, prisypeme nasekaný tymian a necháme zatiahnuť zo všetkých strán.
Následne pridáme paradajky z konzervy, údenú papriku, krátko orestujeme, zalejeme vývarom a doplníme nakrájanou klobásou. Dusíme pod pokrievkou za občasného miešania domäkka.
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
K mäkkému mäsu pridáme scedený cícer a fazule, nakrájanú papriku, bazalku, krátko prevaríme a v prípade potreby dosolíme.
Servírovanie
Bravčový guláš servírujeme v hlbokom tanieri spolu s uvarenou ryžou.