0
14
Tirolské Gröstl

Tirolské Gröstl

1 h 0 m
2 porcie

Suroviny

  • 400 g menších zemiakov typu A
  • soľ Kania
  • rastlinný olej Vita D´or
  • 1 – 2 cibule
  • 200 g slaniny Pikok
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 lyžička celej rasce Kania
  • ½ lyžičky majoránky Kania
  • ½ lyžičky červenej sladkej papriky Kania
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 25 g masla Pilos
  • 2 vacia

POSTUP

Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť.

Na panvici s olejom orestujeme na plátky nakrájanú cibuľu a slaninu. Ochutíme soľou, čiernym korením, rascou a majoránkou.

Zemiaky nakrájame na štvrtiny a pridáme do panvice. Posypeme červenou mletou paprikou a všetko spolu ešte restujeme do chrumkava. Nakoniec po vypnutí tepelného zdroja necháme na zemiakoch roztopiť kúsok masla.

Servírovanie

Tiroler Gröstl servírujeme s volským okom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať