Tirolské Gröstl
Suroviny
- 400 g menších zemiakov typu A
- soľ Kania
- rastlinný olej Vita D´or
- 1 – 2 cibule
- 200 g slaniny Pikok
- čierne mleté korenie Kania
- 1 lyžička celej rasce Kania
- ½ lyžičky majoránky Kania
- ½ lyžičky červenej sladkej papriky Kania
- čerstvá petržlenová vňať
- 25 g masla Pilos
- 2 vacia
POSTUP
Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť.
Na panvici s olejom orestujeme na plátky nakrájanú cibuľu a slaninu. Ochutíme soľou, čiernym korením, rascou a majoránkou.
Zemiaky nakrájame na štvrtiny a pridáme do panvice. Posypeme červenou mletou paprikou a všetko spolu ešte restujeme do chrumkava. Nakoniec po vypnutí tepelného zdroja necháme na zemiakoch roztopiť kúsok masla.
Servírovanie
Tiroler Gröstl servírujeme s volským okom a nasekanou petržlenovou vňaťou.