Konfitovaný králik s olivovou salsou
- 600 g králičích dielov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý rozmarín
- 4 - 5 strúčikov cesnaku
- 500 g bravčovej masti Pikok
- 100 g zelených olív bez kôstok Baresa
- 100 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 1/2 červenej cibule
- 2 stopky stopkového zeleru
- 4 mrkvy
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžica červeného vínneho octu Acentino
- 1 citrón
- 3 biele reďkovky
- zelerová vňať na ozdobu
Potrebujeme
- zapekaciu misu
Postup
Konfitovaný králik
Umyté a osušené králičie diely preložíme do zapekacej misy, ochutíme soľou, čiernym korením, pridáme čerstvý rozmarín a 3 – 4 rozpučené strúčiky cesnaku. Zalejeme približne do 2/3 rozpustenou bravčovou masťou a konfitujeme vo vyhriatej rúre pri 150 °C približne 1 – 1,5 hodiny do zlatohneda.
Olivová salsa
Zelené, čierne olivy, červenú cibuľu, očistený stopkový zeler a 1 mrkvu nasekáme nadrobno. Preložíme do misky, pridáme 250 ml olivového oleja, červený vínny ocot, soľ, čierne korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy. Necháme odpočívať, aby sa všetky chute spojili.
Restovaná mrkva s bielou reďkovkou
Zvyšné mrkvy a cesnak nakrájame na tenké plátky a reďkovky na menšie kúsky. Zeleninu restujeme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja približne 7 minút. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme restovanú mrkvu s bielou reďkovkou. Na ne položíme kúsok konfitovaného králika a ochutíme olivovou salsou. Celé jedlo ozdobíme zelerovou vňaťou.
Tip: Ak ste králika zaliali bravčovou masťou úplne, vyberte ho 30 minút pred dokončením na plech a pečte ďalej pri teplote 230 °C do zlatohneda.