0
5
Konfitovaný králik s olivovou salsou

Konfitovaný králik s olivovou salsou

1 h 50 m
3 porcie
  • 600 g králičích dielov
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý rozmarín
  • 4 - 5 strúčikov cesnaku
  • 500 g bravčovej masti Pikok
  • 100 g zelených olív bez kôstok Baresa
  • 100 g čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 1/2 červenej cibule
  • 2 stopky stopkového zeleru
  • 4 mrkvy
  • olivový olej Primadonna
  • 1 lyžica červeného vínneho octu Acentino
  • 1 citrón
  • 3 biele reďkovky
  • zelerová vňať na ozdobu

Potrebujeme

  • zapekaciu misu

Postup

Konfitovaný králik

Umyté a osušené králičie diely preložíme do zapekacej misy, ochutíme soľou, čiernym korením, pridáme čerstvý rozmarín a 3 – 4 rozpučené strúčiky cesnaku. Zalejeme približne do 2/3 rozpustenou bravčovou masťou a konfitujeme vo vyhriatej rúre pri 150 °C približne 1 – 1,5 hodiny do zlatohneda.

Olivová salsa

Zelené, čierne olivy, červenú cibuľu, očistený stopkový zeler a 1 mrkvu nasekáme nadrobno. Preložíme do misky, pridáme 250 ml olivového oleja, červený vínny ocot, soľ, čierne korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy. Necháme odpočívať, aby sa všetky chute spojili.

Restovaná mrkva s bielou reďkovkou

Zvyšné mrkvy a cesnak nakrájame na tenké plátky a reďkovky na menšie kúsky. Zeleninu restujeme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja približne 7 minút. Ochutíme soľou a čiernym korením.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme restovanú mrkvu s bielou reďkovkou. Na ne položíme kúsok konfitovaného králika a ochutíme olivovou salsou. Celé jedlo ozdobíme zelerovou vňaťou.

Tip: Ak ste králika zaliali bravčovou masťou úplne, vyberte ho 30 minút pred dokončením na plech a pečte ďalej pri teplote 230 °C do zlatohneda.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať