Pečené kuracie prsia s cícerovou kašou
- 600 g kuracích pŕs
- 2 lyžice rastlinného oleja Promienna
- 1 lyžica grilovacieho korenia Mikado
- olivový olej Primadonna
- 300 g suchého cíceru Arax
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 400 ml vody, v ktorej sa varil cícer
- 250 g mrkvy
- 50 g zeleru
- 2 citróny
- 100 g sezamovej pasty Tahini
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- ½ lyžice cukru Belbake
- 4 šalátové srdiečka
- 1 červená papriky
- sladká mletá paprika Kania
Potrebujeme
- kuchynský mixér
- plech
Postup
Marinované kuracie prsia
Umyté a osušené kuracie prsia vložíme do misky a pridáme k nim 2 lyžice rastlinného oleja. Ochutíme grilovacím korením a vložíme na 2-3 hodiny do chladničky marinovať. Potom ich opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom z oboch strán dozlatista. Preložíme ich na plech, prelejeme výpekom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 12 minút. Upečené kuracie prsia nakrájame na plátky.
Cícerová kaša
Cícer preberieme, prepláchneme a necháme cez noc namočený vo vode. Potom uvaríme podľa návodu na obale domäkka.
Vo väčšom hrnci rozohrejeme olivový olej, na ktorom orestujeme na kocky nakrájanú mrkvu (50 g) a zeler a nahrubo nakrájaný cesnak a cibuľu. Potom pridáme uvarený cícer a podlejeme 400 ml vody, v ktorej sa cícer varil. Dusíme pod pokrievkou asi 20 minút. Stiahneme z ohňa, pridáme nastrúhanú kôru z 1 a ½ citróna a rozmixujeme na kašu. Ochutíme sezamovou pastou, šťavou z 1 citróna (podľa chuti), soľou, korením a pár kvapkami olivového oleja. Pred servírovaním pokvapkáme olivovým olejom a posypané mletou paprikou.
Šalát
V menšej miske zmiešame nastrúhanú kôru a šťavu z ½ citróna, cukor, 50 ml olivového oleja, soľ a korenie. Dôkladne premiešame. Umytý a osušený šalát a zvyšnú mrkvu nakrájame na tretiny, papriku na tenšie pásiky.
Servírovanie
Plátky kuracích pŕs servírujeme na tanieri, šalát, dresing a cícerovú kašu v samostatných miskách.