3
18
Mäsové guľky s gorgonzolovou omáčkou

Mäsové guľky s gorgonzolovou omáčkou

1 h 0 m
6 porcií
  • 1000 g mletého mäsa mix
  • 2 menšie cibule
  • 6 strúčikov cesnaku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý rozmarín
  • olivový olej Primadonna
  • 4 – 5 mrkiev
  • 4 – 5 petržlenov
  • 1 zväzok bielej guľatej reďkovky
  • 200 g gorgonzoly dolce Lovilio
  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • čerstvá petržlenová vňať alebo lahôdková cibuľka (na ozdobu)

POSTUP

POTREBUJEME

  • metličku na šľahanie
  • ponorný mixér
  • zapekaciu misu

Mäsové guľky s pečenou koreňovou zeleninou

K mletému mäsu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a 4 strúčiky cesnaku. Ochutíme soľou, korením, olivovým olejom a nasekaným rozmarínom. Zmes dôkladne premiešame a rukou tvarujeme menšie guľky, ktoré ukladáme vedľa seba do zapekacej misy vymastenej olivovým olejom. Guľky pokvapkáme olivovým olejom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 20 minút.

Medzitým pripravíme koreňovú zeleninu. Umytú a očistenú mrkvu, petržlen a bielu reďkovku nakrájame na menšie kúsky. Do vriacej osolenej vody pridáme najskôr mrkvu s petržlenom. Reďkovku pridáme o niekoľko minút neskôr. Varíme spolu do polomäkka. Zeleninu scedíme a necháme odkvapkať. Potom ju zľahka osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.

Predvarenú zeleninu pridáme k predpečeným guľkám, posypeme lístkami rozmarínu a pečieme ďalej pri rovnakej teplote ešte 20 – 25 minút dozlatista.

Gorgonzolová omáčka

Druhú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno. Restujeme ich v hrnci na rozohriatom olivovom oleji. Zľahka osolíme a okoreníme. Keď cibuľa a cesnak získajú zlatistú farbu, pridáme kúsky syra gorgonzola. Podlejeme smotanou a za stáleho miešania pomocou metličky varíme na miernom plameni, kým sa syr úplne nerozpustí.

TIP: Ak sa žiada, môžeme hotovú omáčku zmixovať ponorným mixérom.

Servírovanie

Mäsové guľky servírujeme s upečenou koreňovou zeleninou a preliate omáčkou. Jedlo môžeme ešte dozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou alebo nasekanou lahôdkovou cibuľkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    21. apríl 2024, 15:23

    Super recept!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. január 2020, 22:47

    Mame velmi radi Vase recepty a tento je ozaj vyborny

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. január 2018, 20:28

    vyborne recepty

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať