Kuracie prsia s brokolicou a hlivou
- 800 g kuracích pŕs
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
- 5 strúčikov cesnaku
- čerstvý tymian
- 2 lyžice masla
- olivový olej Primadonna
- 1 štipľavá paprička
- 100 g hlivy ustricovej
- 100 ml suchého bieleho vína
- 200 g brokolice
- 100 ml kuracieho vývaru
Potrebujeme
- zapekaciu misu
Kuracie prsia
Umyté a osušené kuracie prsia z oboch strán osolíme a okoreníme. Orestujeme na rozpálenej panvici na rastlinnom oleji najskôr z jednej strany. Potom ich otočíme, pridáme 4 rozpučené strúčiky cesnaku, zopár vetvičiek čerstvého tymianu a 1 lyžicu masla. Kuracie mäso preložíme do zapekacej misy, prelejeme výpekom a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C približne 8 – 10 minút.
Brokolica s hlivou
Na panvici na troche olivového oleja orestujeme 1 strúčik cesnaku nakrájaný na plátky, štipľavú papričku nakrájanú na kolieska a na pásiky natrhanú hlivu. Podlejeme vínom, ochutíme soľou, čiernym korením a pridáme na menšie ružičky nakrájanú brokolicu. Podlejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou približne 2 minúty. Na záver zjemníme 1 lyžicou masla.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme dusenú brokolicu s hlivou. Na ne položíme kuracie prsia nakrájané na väčšie kúsky. Ako príloha sa hodia opekané zemiakové šúľance.