Penne s paradajkovou omáčkou a syrom Grana Padano
- syr Grana Padano Lovilio na posypanie
- 400 g cestovín penne Combino
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 8 strúčikov cesnaku
- olivový olej Italiamo
- 100 ml suchého bieleho vína
- 400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Nostia
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 8 cherry paradajok
- 1 hrsť čerstvej bazalky
Potrebujeme
- sitko
- strúhadlo
Penne uvaríme v osolenej vriacej vode „al. dente”.
Potom ich scedíme.
Cesnak nakrájame na tenké plátky, ktoré orestujeme dozlatista na panvici na rozpálenom olivovom oleji. Podlejeme bielym vínom, necháme krátko prevariť a pridáme paradajky z konzervy. Podľa chuti okoreníme a osolíme. Pridáme uvarené cestoviny penne, na štvrtinky nakrájané cherry paradajky a polovicu nahrubo nasekanej bazalky. Dôkladne premiešame a krátko povaríme.
Servírovanie
Penne servírujeme v hlbokom tanieri posypané väčším množstvom nastrúhaného syra Grana Padano. Pred podávaním okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme lístkami bazalky.