Kuracie kung-pao s jazmínovou ryžou
- 600 g mäsa z kuracích stehien
- 2 vaječné bielky
- 100 ml sójovej omáčky Vitasia
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 lyžice zemiakového škrobu Castello
- repkový olej Vita D´or
- 2 lyžice nakrájaného zázvoru
- 2 lyžice nakrájanej štipľavej papričky
- 2 lyžice drveného cesnaku Mikado
- 1 hrsť póru
- 1 lyžička krupicového cukru Castello
- 1 hrsť solených pražených arašidov Alesto
- ½ červenej papriky
- 200 g jazmínovej ryže Golden Sun
- 1 lahôdková cibuľka
POSTUP
POTREBUJEME
- wok panvicu
- kovové sitko
Kuracie stehná vykostíme a zbavíme kože. Mäso nakrájame na kocky, pridáme bielky, lyžicu sójovej omáčky, čierne korenie a 3 lyžice škrobu. Necháme marinovať aspoň 3 hodiny v chladničke. Potom vypražíme jednotlivé kúsky do chrumkava vo wok panvici s asi 2 cm oleja. Mäso scedíme a na troche zvyšného oleja restujeme nadrobno nakrájaný zázvor, štipľavú papričku a cesnak. Po chvíli pridáme pór nakrájaný na rezance, trochu cukru a necháme skaramelizovať. Prisypeme arašidy, po chvíli aj osmažené kuracie mäso a ochutíme sójovou omáčkou. Necháme krátko restovať a potom zahustíme trochou vody s rozmiešaným zvyšným škrobom.
Servírovanie
Podávame ozdobené paprikou nakrájanou na rezance. Ako prílohu servírujeme jazmínovú ryžu uvarenú podľa návodu na obale a ozdobenú nasekanou lahôdkovou cibuľkou.