Bravčová pečeň na cibuľke
Suroviny
- 200 g basmati ryže Golden Sun
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- 2 lyžice bravčovej masti Pikok
- 50 g anglickej slaniny Pikok
- 200 g cibule
- 600 g bravčovej pečene
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- ½ lyžičky sušeného tymianu
- ½ lyžičky rasce Kania
- 300 ml bravčového vývaru
- ½ lyžičky sušeného majoránu Kania
- 1 vetvička čerstvej petržlenovej vňate
- 1 šalotka
- 1 lyžica rastlinného oleja Vita D'or
Potrebujeme
panvicu
POSTUP
Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.
V rozohriatej panvici rozpustíme masť, na ktorej vyškvaríme slaninu a cibuľu opečieme dozlatista. Bravčovú pečeň nakrájame na rezančeky, okoreníme, pomúčime, ochutíme sušeným tymianom a premiešame. Do panvice s cibuľou prisypeme rascu, krátko opražíme a prihodíme ochutenú pečeň, ktorú orestujeme. Následne podlejeme vývarom a krátko varíme. Hotovú pečeň na záver osolíme, posypeme majoránom a servírujeme s dusenou ryžou.
Šalotku ošúpeme, očistíme a nakrájame na rezančeky. Na rastlinnom oleji orestujeme dozlatista a hotové rezančeky necháme odkvapkať na papierovej utierke.
Na tanieri ozdobíme pečeň nasekanou petržlenovou vňaťou a vyprážanou šalotkou.