Grilovaný pstruh s jogurtovým šalátom
Grilovaný pstruh
- 2 pstruhy dúhové
- čerstvý rozmarín
- 1 citrón
- olivový olej Primadonna
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
Jogurtový šalát
- 1 uhorka
- 2 stopky stopkového zeleru
- 1 zväzok reďkoviek
- 1 červená cibuľa
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 200 g smotanového jogurtu Pilos (10 %)
- čerstvá mäta
- šťava z ½ citróna
POSTUP
POTREBUJEME
- Gril
Grilovaný pstruh
Pstruhy umyjeme a osušíme. Do každého vložíme vetvičku rozmarínu a mesiačik citróna. Ryby z obidvoch strán dôkladne pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Grilujeme na rozohriatom grile z obidvoch strán. Podľa potreby môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom.
Jogurtový šalát
Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme na polovicu a pomocou lyžičky z nej odstránime jadierka. V miske zmiešame uhorku, očistený zeler a reďkovky nakrájané na plátky. Potom pridáme cibuľu nasekanú nadrobno. Ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme vychladnutý jogurt, nadrobno nasekané lístky mäty a šťavu z ½ citróna.
Servírovanie
Grilovaného pstruha pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s jogurtovým šalátom. Jedlo dozdobíme lístkami mäty.