3
23
Lasagne s bešamelom, lososom a paradajkami

Lasagne s bešamelom, lososom a paradajkami

1 h 30 m
6 porcií

Suroviny

Bešamel

  • 50 g masla Pilos
  • 2 lahôdkové cibuľky (biele časti)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice hladkej múky Belbake
  • 500 ml mlieka Pilos
  • 1 hrsť hobliniek parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio


Lasagne

  • 5 – 7 paradajok
  • 500 g filiet z lososa
  • 300 g lasagní z tvrdej pšenice Combino
  • čerstvá bazalka
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 1 hrsť hobliniek parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
  • olivový olej Primadonna

Potrebujeme

  • metličku, zapekaciu misu

POSTUP

Bešamel

V kastróle roztopíme maslo. Pridáme nadrobno nasekané biele časti lahôdkovej cibuľky a strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme a restujeme do zlatista. Potom prisypeme múku. Krátko opražíme, zalejeme mliekom, metličkou dôkladne rozmiešame, dosolíme, dokoreníme a za pravidelného miešania varíme 10 minút, kým vznikne hladký bešamel. Tesne pred dokončením pridáme hobliny parmezánu, premiešame a stiahneme z ohňa.

Tip: Ak je bešamel príliš hustý, zriedime ho mliekom.

Lasagne

Špičkou ostrého noža nakrojíme vrch paradajok do kríža. Paradajky oblanšírujeme – vložíme na niekoľko sekúnd do vriacej vody a keď sa začne sťahovať šupka, preložíme ich do misy so studenou vodou. Paradajky očistíme, nakrájame na tenké plátky, osolíme a okoreníme.

Lososa stiahneme z kože, nakrájame na tenké plátky, ochutíme soľou a korením.

Dno zapekacej misy vymažeme trochou bešamelu, na ktorý rovnomerne rozložíme plátky lasagní.

Tip: Plátky lasagní môžeme krátko predvariť v osolenej vriacej vode, aby trochu zmäkli. Potom ich scedíme a prepláchneme studenou vodou.

Plátky opäť potrieme trochou bešamelu a postupne navrstvíme – tretinu paradajok, polovicu lososa a natrhané lístky bazalky. Celý postup (bešamel, lasagne, bešamel, paradajky, losos, bazalka) zopakujeme. Potom opäť prelejeme trochou bešamelu, prikryjeme poslednou vrstvou plátkov lasagní a dôkladne zalejeme zvyšným bešamelom. Pridáme poslednú tretinu paradajok a posypeme nasekanými lahôdkovými cibuľkami a hoblinami parmezánu. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 – 30 minút. Upečené lasagne necháme chvíľu odstáť.

Servírovanie

Každú porciu naservírovaných lasagní s bešamelom, lososom a paradajkami dozdobíme lístkami bazalky a pokvapkáme olivovým olejom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať