Pudingové košíčky
- 2 chladené lístkové cestá Belbake
- práškový cukor Belbake na posypanie cesta
- rastlinný olej Promienna na vytretie formy
- 600 ml mlieka Pilos
- 100 g vanilínového cukru
- 2 vanilkové pudingy
- 200 g odkôstkovaných zaváraných višní Harvin
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Potrebujeme
- valček
- formu na muffiny
- pierko na potieranie
- šľahací mixér
- cukrárske vrecko s hladkou aj ozdobnou špičkou
Postup
Lístkové cesto rozvinieme, posypeme práškovým cukrom a jemne po ňom prejdeme valčekom, aby sme cukor zatlačili do cesta. Cesto narežeme na 6 rovnako veľkých častí.
Formu na muffiny vytrieme olejom a vystelieme cestom tak, aby sa košíčky navzájom nedotýkali. Z mlieka, cukru a pudingov uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť a opatrne doň vmiešame višne (12 kúskov si odložíme na ozdobenie). Vychladnutým pudingom naplníme pripravené cesto.
Pečieme asi 15 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Upečené košíky necháme vychladnúť.
Pred podávaním ich dozdobíme kopčekom vyšľahanej šľahačky a višňou.