7
10
Jahodové soufflé

Jahodové soufflé

1 h 0 m
4 porcie
  • 200 g jahôd
  • 1-2 lyžice trstinového cukru Belbake
  • 1 lyžica zemiakového škrobu Castello
  • 3 bielky
  • 150 g kryštálového cukru Castello
  • maslo Pilos na vytretie misiek
  • kryštálový cukor Castello na vysypanie misiek
  • práškový cukor Castello na posypanie
  • jahody na ozdobenie

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • keramické misky na soufflé
  • sitko

Postup

Jahody nakrájame na menšie kúsky a rozvaríme spolu s 1 lyžicou trstinového cukru. Potom ich cez sitko prepasírujeme do misky. Vznikne tak jahodová omáčka. Omáčku prelejeme späť do kastróla a podľa chuti môžeme prisypať ešte 1 lyžicu trstinového cukru. Pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a povaríme asi 1 minútu. Necháme dôkladne vychladnúť. 
 
Bielky šľaháme mixérom, a keď sa začnú meniť na sneh, postupne po lyžiciach k nim pridávame cukor. Šľaháme, až kým sa kryštáliky cukru úplne rozpustia. Vznikne lesklý tuhý sneh, ktorý drží tvar. 
 
Do takto vyšľahaného snehu ručne primiešame jahodovú omáčku. Keramické misky dôkladne vytrieme maslom, vysypeme kryštálovým cukrom a naplníme až po okraj. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C približne 12 až 15 minút.
 

 

Servírovanie

Soufflé podávame ihneď po dopečení. Predtým ho môžeme posypať práškovým cukrom a dozdobiť jahodou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. jún 2016, 17:43

    Robil som jahodové aj marhulˇové, 100 percentný úspech, marhulˇové bolo ešte lepšie, malo to viac charakteru, troche kyselkavé.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. jún 2016, 10:00

    Pred souffle som mal vždy rešpekt, ale toto určite vyskúšam. Veľmi pomáha, keď to človek vidí a nečíta len recept, obzvlášť pri pečení.

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    07. jún 2016, 14:33

    Dobrý deň hankia, dezert odporúčame servírovať ihneď po dopečení, aby nespľasol. S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. jún 2016, 15:18

    Dobrý deň, dá sa tento dezert zjesť aj neskôr že ho dať do chladničky?

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    06. jún 2016, 13:46

    Dobrý deň, jahodovú omáčku opatrne primiešajte do vyšľahaného snehu a potom naplňte do misiek. Veľa úspechov pri pečení praje Tím kuchynalidla.sk

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info