Domáci tvarohový nanuk s limetkou a zeleným čajom
Limetkový krém so zeleným čajom
- 70 g masla Pilos
 - 2 vrecká zeleného čaju Lord Nelson
 - 3 žĺtky
 - 1 vajíčko
 - 120 g kryštálového cukru Belbake
 - 80 ml limetkovej šťavy (zo 6 limetiek)
 - kôra z 2 limetiek
 - 1 plátok želatíny
 
Tvarohový krém
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
 - 250 g tučného tvarohu Pilos
 - 30 g medu Maribel
 
Švajčiarsky meringue
- 150 g bielkov
 - 250 g kryštálového cukru Belbake
 
Postup
POTREBUJEME
- ohňovzdornú misku
 - drevenú varešku
 - sitko, strúhadlo
 - šľahací mixér
 - formy na nanuky
 - paličky na nanuky
 - flambovaciu pištoľ
 
Čas mrazenia: 12 hodín (cez noc)
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Maslo necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli a potom doň pridáme zelený čaj. Žĺtky a vajíčko ručne vyšľaháme s cukrom. Primiešame limetkovú šťavu a kôru a zmes opatrne prilejeme k rozpustenému maslu. Varíme do zhustnutia nad parou na miernom ohni približne 8 minút. Miešame, aby sa vajíčka nezrazili. Krém precedíme a primiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Medzitým vyšľaháme smotanu na šľahanie s tvarohom a medom do polotuha.
Do tvarohového krému ručne primiešame vychladnutý limetkový krém. Nepremiešame úplne, vytvoríme mramorový vzor. Krémom naplníme formy na nanuky, zapichneme paličky a nanuky necháme zmraziť do druhého dňa.
Na druhý deň nad parou ručne šľaháme bielky s cukrom, kým sa cukor rozpustí a zmes dosiahne teplotu 70-75 °C. Potom ju prelejeme do mixéra a šľaháme na najvyššej rýchlosti do vychladnutia na lesklý a pevný sneh.
Zmrazené nanuky namočíme do snehu a opálime flambovacou pištolou. Na záver môžeme dozdobiť nastrúhanou kôrou z limetky.
                





 Veronika Bušová