2
3
Punčové kocky bez alkoholu

Punčové kocky bez alkoholu

2 h 40 m
20 porcií

Suroviny


Korpus

  • 10 vajec
  • 400 g práškového cukru Belbake
  • štipka soli Kania
  • 200 ml vody
  • 200 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 500 g polohrubej múky Belbake
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake


Nealkoholický punč

  • 250 g mrazených malín Freshona
  • 200 ml malinového sirupu Solevita
  • 200 ml pomarančovej šťavy Solevita
  • 200 g kryštálového cukru Belbake
  • šťava z 1 citróna
  • 1 lyžička mletej škorice Kania
  • 6 klinčekov
  • kôra z 1 pomaranča


Ešte budeme potrebovať

  • 400 g jahodového džemu Maribel


Poleva

  • 400 g bielej čokolády Fin Carré
  • 200 ml malinového pyré


Servírovanie

  • 30 g mrazom sušených jahôd

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom metlička, papier na pečenie, plech s rozmermi 24,5 x 21 x 5,5 cm


Postup

Korpus

Vajcia s cukrom a so štipkou soli vyšľaháme do hustej nadýchanej peny. Prilejeme vlažnú vodu a olej. Prisypeme preosiatu múku a kypriaci prášok do pečiva. Premiešame a cesto prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 ° C cca 30 – 40 minút.

Nealkoholický punč

V hrnci zmiešame mrazené maliny, malinový sirup, pomarančovú šťavu, cukor, citrónovú šťavu, mletú škoricu a cca 6 klinčekov. Varíme približne 10 minút, kým sa maliny rozvaria a cukor sa rozpustí. Ochutíme ho pomarančovou kôrou. Vychladnutý korpus rozkrojíme na tri časti. Jednu časť vrátime späť do formy. Natrieme džemom. Prikryjeme ďalším korpusom, poprepichujeme vidličkou a polejeme punčom. Keď sa punč vsiakne, potrieme vrstvou džemu. Prikryjeme poslednou vrstvou korpusu a koláč necháme odstáť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa. Následne ho nakrájame na kocky a tie necháme na pár minút zamraziť.

Poleva

Kocky polejeme polevou, ktorú pripravíme zmiešaním roztopenej bielej čokolády a malinového pyré.

Servírovanie

Punčové kocky bez alkoholu na záver posypeme rozdrvenými mrazom sušenými jahodami a podávame.

 

 

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    27. október 2024, 20:30

    Treba napísať aj do postupu, že sa punč pasíruje. Taktiež pyré z polevy.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. október 2024, 23:00

    Napečené! Piškóta sa podarila, cesto bolo vysoké a pevné, dalo sa dobre krájať. Punč je dosť sladký, ide tam aj sirup aj cukor, nabudúce by som dala cukru určite menej. Čo ma prekvapilo, že keď som zmiešala malinové pyré a bielu čokoládu, vznikla mi fialová farba a nie ružová, takže na výzor sú tie kocky čudné. Zhrnula by som to tak, že recept je dobrý a aj do budúcna ho využijem, len miesto čokolády spravím klasickú polevu z trochy punču, cukru a citrónovej šťavy.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať