Punčové kocky bez alkoholu
Suroviny
Korpus
- 10 vajec
- 400 g práškového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 200 ml vody
- 200 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 500 g polohrubej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
Nealkoholický punč
- 250 g mrazených malín Freshona
- 200 ml malinového sirupu Solevita
- 200 ml pomarančovej šťavy Solevita
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- šťava z 1 citróna
- 1 lyžička mletej škorice Kania
- 6 klinčekov
- kôra z 1 pomaranča
Ešte budeme potrebovať
- 400 g jahodového džemu Maribel
Poleva
- 400 g bielej čokolády Fin Carré
- 200 ml malinového pyré
Servírovanie
- 30 g mrazom sušených jahôd
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, papier na pečenie, plech s rozmermi 24,5 x 21 x 5,5 cm
Postup
Korpus
Vajcia s cukrom a so štipkou soli vyšľaháme do hustej nadýchanej peny. Prilejeme vlažnú vodu a olej. Prisypeme preosiatu múku a kypriaci prášok do pečiva. Premiešame a cesto prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 ° C cca 30 – 40 minút.
Nealkoholický punč
V hrnci zmiešame mrazené maliny, malinový sirup, pomarančovú šťavu, cukor, citrónovú šťavu, mletú škoricu a cca 6 klinčekov. Varíme približne 10 minút, kým sa maliny rozvaria a cukor sa rozpustí. Ochutíme ho pomarančovou kôrou. Vychladnutý korpus rozkrojíme na tri časti. Jednu časť vrátime späť do formy. Natrieme džemom. Prikryjeme ďalším korpusom, poprepichujeme vidličkou a polejeme punčom. Keď sa punč vsiakne, potrieme vrstvou džemu. Prikryjeme poslednou vrstvou korpusu a koláč necháme odstáť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa. Následne ho nakrájame na kocky a tie necháme na pár minút zamraziť.
Poleva
Kocky polejeme polevou, ktorú pripravíme zmiešaním roztopenej bielej čokolády a malinového pyré.
Servírovanie
Punčové kocky bez alkoholu na záver posypeme rozdrvenými mrazom sušenými jahodami a podávame.