Horúca korenistá čokoláda
- 100 g čokolády Bellarom (74 % kakaa)
- 2 poháre mlieka Pilos
- 1/2 lyžičky mletej škorice Mikado
- 2 lyžice medu Marlene
- 1/2 lyžičky zemiakového škrobu Belbake
- 70 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Do malého kastróla dáme na kúsky polámanú čokoládu a 3 lyžice mlieka. Za stáleho miešania zohrievame v parnom kúpeli, kým sa čokoláda úplne neroztopí. Potom pridáme zvyšok mlieka a kastról preložíme z parného kúpeľa na sporák. Pridáme mletú škoricu, med a metličkou miešame, kým sa všetky prísady nespoja a čokoláda nie je horúca (mesmie sa ale variť). Pridáme zemiakový škrob zmiešaný s trochou vody a povaríme, kým čokoláda nezhustne.
Servírujeme ozdobené vyšľahanou šľahačkou a mletou škoricou.