Šuhajdy
Čokoládový základ
- 300 g horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)
- 50 g masla Pilos
- 50 g kokosového oleja Vita D´or
Orechová náplň
- 20 g sušených hrozienok Belbake
- 10 ml tuzemáku Alliance
- 20 ml mlieka Pilos
- 10 g masla Pilos
- 90 g mletých vlašských orechov Alesto
- 40 g práškového cukru Belbake
Kokosová náplň
- 60 g strúhaného kokosu Belbake
- 30 g mletých mandlí Alesto
- 100 g sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
Ozdoba
- 15 vlašských orechov Alesto
- 30 g strúhaného kokosu Belbake
POSTUP
POTREBUJEME
- misku na vodný kúpeľ
- cukrárske vrecko bez špičky
- sekací mixér
- mini cukrárske papierové košíčky
ČAS TUHNUTIA
- 1 hodina
Čokoládový základ
Čokoládu s maslom a olejom roztopíme vo vodnom kúpeli. Základom naplníme cukrárske vrecko a necháme mierne vychladnúť.
Orechová náplň
Hrozienka namočíme do tuzemáku a necháme napučať. Mlieko s maslom necháme zovrieť a prilejeme k napučaným hrozienkam. Prisypeme zvyšné ingrediencie a dôkladne premiešame.
Tip: Ak dezert pripravujeme pre deti, alkohol nahradíme ovocnou šťavou (napríklad pomarančovou) a dezert dozdobíme lentilkami.
Kokosová náplň
Všetky suroviny spolu dôkladne premiešame.
Šuhajdy
Na dno košíčkov nanesieme vrstvu čokolády a necháme stuhnúť v chladničke. Do polovice pripravených košíčkov navrstvíme kokosovú náplň, uhladíme, zalejeme čokoládou, posypeme kokosom a necháme stuhnúť. Rovnaký postup zopakujeme s orechovou náplňou a dozdobíme orechmi.