7
36
Rizoto s lososom, cherry paradajkami a hráškom

Rizoto s lososom, cherry paradajkami a hráškom

30 min
4 porcie
  • 200 g čerstvého lososa
  • 1 cibuľa
  • olivový olej Primadonna
  • 2 bobkové listy Mikado
  • 150 g ryže Arborio Italiamo
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 1,5 l nesoleného zeleninového vývaru
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 g cherry paradajok
  • 100 g mrazeného hrášku Icefield
  • 50 g syra Grana Padano Lovilio
  • 2 lyžice masla
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 hrsť čerstvej bazalky

Potrebujeme

  • vyššiu panvicu alebo hrniec s pokrievkou
  • strúhadlo

Cibuľu nasekáme nadrobno a podusíme na miernom ohni na troche olivového oleja. Pridáme bobkové listy, ryžu Arborio a premiešame. Podlejeme suchým bielym vínom. Keď sa z vína odparí alkohol, pridávame po naberačkách teplý zeleninový vývar, aby bola ryža vždy iba trochu zaliata. Ochutíme soľou a čiernym korením.

Asi po 10 minútach pridáme na kocky nakrájaného lososa zbaveného kože a cherry paradajky nakrájané na polovice. Ďalej varíme za občasného podlievania teplým vývarom, aby vzniklo krémové rizoto. Bobkové listy vyberieme a pridáme rozmrazený hrášok. Keď je ryža uvarená (asi po 20 minútach), pridáme nastrúhaný syr Grana Padano, odstavíme z plameňa a primiešame maslo. Ochutíme citrónovou šťavou a nahrubo nakrájanými lístkami bazalky. Premiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme 2 minúty odpočívať.

Servírovanie

Rizoto naservírujme do stredu plytkého taniera, ozdobíme malými lístkami bazalky a pokvapkáme olivovým olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    22. august 2017, 10:55

    Na 150g ryže určite netreba 1,5l vývaru, stačí cca. polovica.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. máj 2016, 12:31

    Odporúčam tento recept všetkými desiatimi, skúšala som ho ale s krevetami - postup rovnaký ako vo videu a aj keď nie som zdatná kuchárka, tento recept vyšiel výborne. Kuchyňa Lidla je naozaj skvelá :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. apríl 2016, 20:19

    Robila som rizoto z bielej aj cervenej ryze, odporucam tu cervenu, varenie sice trva dlhsie, ale vysledok je ovela lepsi

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. december 2015, 13:47

    rizoto som robila 2x, naozaj výborné (a nie som veľmi zastáncom rizota), 1x s vínom, 1x bez-mne osobne chutilo viacej bez vína...škoda že sa nedajú pridať fotky ;)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. jún 2015, 17:44

    Tento recept robím už 3.krát :) Dnes som nemala doma lososa, tak som ho nahradila tuniakom vo vlastnej šťave-samozrejme bez šťavy :) a miesto vína som dala len zeleninový vývar-chutí aj tak famózne! Odporúčam s lososom alebo s tuniakom takisto :)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info