1
13
Rib Eye steak s grilovanou zeleninou a holandskou omáčkou

Rib Eye steak s grilovanou zeleninou a holandskou omáčkou

40 min
4 porcie
  • 4 írske Rib Eye steaky Inisvale
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 1 červená paprika
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvý rozmarín
  • 2 strúčiky cesnaku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 červená cibuľa
  • 50 g čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 4 lahôdkové cibuľky
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 6 guľôčok celého čierneho korenia Mikado
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 1 menšia cibuľa
  • čerstvá bazalka
  • 4 žĺtky
  • 200 ml prepusteného masla
  • šťava z 1/2 citróna
  • 4 plátky domáceho bylinkového masla

Potrebujeme

  • 2 grilovacie panvice
  • alobal
  • sitko
  • metličku na šľahanie

Grilovaná zelenina

Umytú, osušenú zeleninu nakrájame - cuketu na kolieska, baklažán na hranolčeky a papriku na menšie kúsky. Zeleninu nasucho opečieme na rozohriatej grilovacej panvici. V druhej panvici rozohrejeme olivový olej, do ktorého pridáme vetvičku rozmarínu, 2 roztlačené strúčiky cesnaku a ugrilovanú zeleninu. Osolíme a okoreníme. Ďalej pridáme na plátky nakrájanú červenú cibuľu, čierne olivy a lahôdkovú cibuľku. Chvíľu spolu restujeme, stiahneme z ohňa a preložíme do misky.

Holandská omáčka

V kastróliku si z bieleho vína, guľôčok celého čierneho korenia, bobkových listov, nadrobno nasekanej cibule a bazalky (lístkov aj stoniek) pripravíme redukciu (mala by sa zredukovať na 1/3 pôvodného množstva). Po uvarení scedíme a necháme trochu vychladnúť.

V miske vyšľaháme žĺtky s vychladnutou redukciou. Misku preložíme nad paru a žĺtky vyšľaháme do hustej peny. Stiahneme z ohňa a za stáleho šľahania postupne prilievame prepustené maslo. Ochutíme soľou, citrónovou šťavou, korením a nasekanou bazalkou.

Grilovaný Rib Eye steak

Rib Eye steaky osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme ich na rozpálenej grilovacej panvici z každej strany do zlatohneda. Potom preložíme na tanier. Na každý steak položíme plátok bylinkového masla, prikryjeme alobalom a necháme 3 - 4 minúty odpočívať.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme grilovanú zeleninu a vedľa grilovaný Rib Eye steak. Holandskú omáčku servírujeme v samostatnej miske.

Domáce bylinkové maslo

120 g zmäknutého masla dôkladne vymiešame s najemno nasekanou pažítkou, petržlenovou vňaťou, 2 strúčikmi cesnaku, pár kvapkami citrónovej šťavy, soľou a korením. Takto pripravené maslo môžeme používať ihneď alebo ho zabalíme do potravinovej fólie, vytvarujeme z neho valec a necháme stuhnúť v chladničke. Potom ho stačí nakrájať na kolieska a položiť na grilovaný steak, rybu alebo na grilovanú bagetu.

Video, ako pripraviť prepustené maslo, nájdete na kuchynalidla.sk v kategórii abeceda varenia.

 

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info