Mleté mäso na špajdli s reďkovkovo-uhorkovým šalátom
Suroviny
- 1 kg mletého bravčového mäsa
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 lyžička kajenského korenia
- 1 lyžička sušeného majoránu Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 strúčik cesnaku
- 1 uhorka
- 2 biele reďkovky
- 200 g kyslej smotany Pilos
- šťava z 1 citróna
- 1 zväzok reďkoviek
- 1 šalotka
- 1 štipľavá paprička
- čerstvý kôpor
- čerstvá mäta
- 4 pity
- 1 hrsť poľného šalátu
Potrebujeme
špajdle, gril
POSTUP
Mleté mäso v mise osolíme, okoreníme, ochutíme kajenským korením, majoránom, polejeme olejom, posypeme nastrúhaným strúčikom cesnaku a dôkladne premiešame. Z mäsa vypracujeme menšie šúľky, napichneme na špajdle a opekáme na rozpálenom grile dochrumkava, približne 8 – 10 minút. Počas grilovania mäso obraciame. Po upečení ho pokvapkáme olejom a zakryjeme alobalom.
Uhorku ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme, vyberieme dužinu a nakrájame na malé kocky. Biele reďkovky ošúpeme a nakrájame na kocky.
Kyslú smotanu dáme do misky, ochutíme, soľou a korením, pridáme olej, šťavu z ½ citróna a premiešame. Pridáme nakrájanú uhorku a bielu reďkovku. Prihodíme na kocky nakrájané reďkovky, nasekanú šalotku, štipľavé papričky bez semienok, nasekaný kôpor a mätu a dôkladne premiešame.
Pity prekrojíme na polovice a opečieme na oleji dochrumkava.
Servírovanie
Porciu reďkovkovo-uhorkového šalátu servírujeme s mletým mäsom na špajdli, pitou a poľným šalátom ochuteným olejom a citrónovou šťavou.