Roláda so sladkým krémom
- 6 vajíčok
- 5 lyžíc práškového cukru Belbake
- 2 lyžice kakaa Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Plnka
- 250 g mascarpone Lovilio
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- sladené kondenzované mlieko Pilos podľa chuti (50 - 100 ml)
Na ozdobenie
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- kakao Belbake
Potrebujeme
- šľahací mixér
- sitko
- plech s rozmermi 30 x 25 cm
- papier na pečenie
Postup
Bielky začneme miešavať v mixéri pri nízkych otáčkach, a keď sa začnú meniť na sneh, po lyžiciach k nim pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Potom primiešame po jednom žĺtky. Na záver ručne vmiešame preosiate kakao a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 – 20 minút pri teplote 180 °C. Po dopečení horúci korpus zrolujeme a necháme vychladnúť.
Mascarpone a smotanu mixérom zmiešame. Keď začne krém hustnúť, pridávame sladené kondenzované mlieko podľa chuti. Polovicu krému natrieme na cesto, opäť ho zrolujeme a roládu dáme stuhnúť do chladničky.
Servírovanie
Na druhý deň potrieme zvyšným krémom roládu zvonka, nanesieme vyšľahanú šľahačkou a posypeme kakaom.