26
38
Roláda so sladkým krémom

Roláda so sladkým krémom

45 min
13 porcií
  • 6 vajíčok
  • 5 lyžíc práškového cukru Belbake
  • 2 lyžice kakaa Belbake
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Plnka

  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • sladené kondenzované mlieko Pilos podľa chuti (50 - 100 ml)

Na ozdobenie

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • kakao Belbake

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • sitko
  • plech s rozmermi 30 x 25 cm
  • papier na pečenie

Postup

Bielky začneme miešavať v mixéri pri nízkych otáčkach, a keď sa začnú meniť na sneh, po lyžiciach k nim pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Potom primiešame po jednom žĺtky. Na záver ručne vmiešame preosiate kakao a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 – 20 minút pri teplote 180 °C. Po dopečení horúci korpus zrolujeme a necháme vychladnúť.

Mascarpone a smotanu mixérom zmiešame. Keď začne krém hustnúť, pridávame sladené kondenzované mlieko podľa chuti. Polovicu krému natrieme na cesto, opäť ho zrolujeme a roládu dáme stuhnúť do chladničky.

Servírovanie

Na druhý deň potrieme zvyšným krémom roládu zvonka, nanesieme vyšľahanú šľahačkou a posypeme kakaom.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať