26
24
Roláda so sladkým krémom

Roláda so sladkým krémom

45 min
13 porcií
  • 6 vajíčok
  • 5 lyžíc práškového cukru Castello
  • 2 lyžice kakaa Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Plnka

  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • sladené kondenzované mlieko Pilos podľa chuti (50 - 100 ml)

Na ozdobenie

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • kakao Castello

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • sitko
  • plech s rozmermi 30 x 25 cm
  • papier na pečenie

Postup

Bielky začneme miešavať v mixéri pri nízkych otáčkach, a keď sa začnú meniť na sneh, po lyžiciach k nim pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Potom primiešame po jednom žĺtky. Na záver ručne vmiešame preosiate kakao a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 – 20 minút pri teplote 180 °C. Po dopečení horúci korpus zrolujeme a necháme vychladnúť.

Mascarpone a smotanu mixérom zmiešame. Keď začne krém hustnúť, pridávame sladené kondenzované mlieko podľa chuti. Polovicu krému natrieme na cesto, opäť ho zrolujeme a roládu dáme stuhnúť do chladničky.

Servírovanie

Na druhý deň potrieme zvyšným krémom roládu zvonka, nanesieme vyšľahanú šľahačkou a posypeme kakaom.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept

Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

  • H
    Hosť
    29. marec 2019, 10:20

    Dobry deň.. som vaša fanušik

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. december 2016, 14:50

    Ten krém je naozaj veľmi veľmi dobrý. ďakujem za typ.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. august 2016, 10:33

    Dobrý deň, aký rozdiel je v tom, že niekedy pri pečení rolády šľahá pani Adriana sneh bez cukru a pridáva ho až po žĺtkoch a v tomto recepte šľahá bielky s cukrom a potom pridáva ďaľšie ingrediencie. Má to nejaký vplyv na konečný výsledok alebo čo je v tom???

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. júl 2016, 14:35

    Jedna rada na pečenie korpusov, ja stále pre pečením vymastím papier s maslom a vysypem z múkou resp. kakaom a nemám s tým najmenší problém stiahnuť papier.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. apríl 2016, 15:42

    Roláda vyšla super a chutila všetkým :) ľahká, svieža... odporúčam!

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info