58
111
Čokoládovo-orechová torta

Čokoládovo-orechová torta

40 min
12 porcií

Korpus + krém

  • 150 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
  • 150 g masla
  • 5 vajec
  • 100 g práškového cukru Castello
  • 100 g vlašských orechov Alesto Fine
  • 100 g masla (do krému)

Na ozdobu

  • 80 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 1 lyžica zmäknutého masla
  • mandľové lupienky

Potrebujeme

  • tortovú formu s priemerom 26 cm
  • papier na pečenie

Postup

Korpus

Čokoládu roztopíme spolu s maslom vo vodnom kúpeli. Medzitým vymiešame celé vajíčka s cukrom do peny. Miešame aspoň 5 minút, kým zmes nezbledne a nezdvojnásobí svoj objem. Do zmesi postupne primiešame vychladnutú roztopenú čokoládu s maslom a nasekané orechy.

Do tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie, vylejeme približne 1/3 pripravenej zmesi a pečieme pri 180 °C asi 25 minút. Po upečení necháme korpus poriadne vychladnúť, ale nevyberieme ho z formy.

Krém

Zvyšok čokoládovej zmesi varíme vo vodnom kúpeli približne 10 minút, kým nezhustne. Potom krém necháme trochu vychladnúť a primiešame ešte 100 g masla (musí mať izbovú teplotu). Takto pripravený krém dáme zachladiť do chladničky na 1 hodinu.

Vychladnutý krém nalejeme na korpus, uhladíme a dáme poriadne zachladiť (najlepšie cez noc).

Na ozdobu

V malom hrnci za stáleho miešania roztopíme v smotane čokoládu. Keď trochu vychladne, vmiešame lyžicu masla. Pripravenou čokoládovou polevou polejeme celú tortu, po obvode ozdobíme mandľovými lupienkami a dáme zachladiť, aby poleva dostatočne stuhla.

Trik

Výhodou je, že z jednej zmesi pripravíme korpus aj krém.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • J
    Jan Bachratý
    26. jún 2022, 06:10

    Úžasný lahky bezlepkovy korpus. Ja som ho pouzil na cheese cake. Presne to som hladal, skvelu orieskovu základňu ktora moc nevyrastie a je vsestranne použiteľná.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. október 2021, 22:03

    Je fakt vybornaaaa

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. február 2021, 19:19

    Perfektná je! Už som ju robila viackrát pre návštevu ako zákusok a všetci sa len oblizujú, veľmi chvália :) dnes som medzi plnku a polevu naukladala aj banánové kolieska.. neskutočná mňamka! 😉

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      02. august 2021, 21:41

      Ja davam akekolvek sezonne ovocie, maliny, cucoriedky, alebo aj vrstvu tvarohu so smotanou 😉. Skvela bezlepkova torta aj pre celiatikou.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      26. apríl 2021, 09:54

      Prosím aké ste dali maslo? Heru alebo klasické?

      Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. február 2021, 09:43

      Dobrý deň, sme veľmi radi, že všetkým torta chutí! Ďakujeme aj za skvelý tip s banánom! :-) Prajeme pekný deň.

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        26. apríl 2021, 10:02

        Poprosim radu je lepšia hera alebo klasické maslo?

        Odpovedať
        • H
          Hosť
          02. august 2021, 21:40

          Klasicke maslo.

          Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. október 2018, 10:07

    Torta chuťovo vynikajúca, vzhľadovo len jedna mala chybička, " boky zahladené čokoládou vyzerajú lepšie"

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. júl 2018, 16:22

    Je vynikajúca :-)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať