55
85
Čokoládovo-orechová torta

Čokoládovo-orechová torta

40 min
12 porcií

Korpus + krém

  • 150 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
  • 150 g masla
  • 5 vajec
  • 100 g práškového cukru Castello
  • 100 g vlašských orechov Alesto Fine
  • 100 g masla (do krému)

Na ozdobu

  • 80 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 1 lyžica zmäknutého masla
  • mandľové lupienky

Potrebujeme

  • tortovú formu s priemerom 26 cm
  • papier na pečenie

Postup

Korpus

Čokoládu roztopíme spolu s maslom vo vodnom kúpeli. Medzitým vymiešame celé vajíčka s cukrom do peny. Miešame aspoň 5 minút, kým zmes nezbledne a nezdvojnásobí svoj objem. Do zmesi postupne primiešame vychladnutú roztopenú čokoládu s maslom a nasekané orechy.

Do tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie, vylejeme približne 1/3 pripravenej zmesi a pečieme pri 180 °C asi 25 minút. Po upečení necháme korpus poriadne vychladnúť, ale nevyberieme ho z formy.

Krém

Zvyšok čokoládovej zmesi varíme vo vodnom kúpeli približne 10 minút, kým nezhustne. Potom krém necháme trochu vychladnúť a primiešame ešte 100 g masla (musí mať izbovú teplotu). Takto pripravený krém dáme zachladiť do chladničky na 1 hodinu.

Vychladnutý krém nalejeme na korpus, uhladíme a dáme poriadne zachladiť (najlepšie cez noc).

Na ozdobu

V malom hrnci za stáleho miešania roztopíme v smotane čokoládu. Keď trochu vychladne, vmiešame lyžicu masla. Pripravenou čokoládovou polevou polejeme celú tortu, po obvode ozdobíme mandľovými lupienkami a dáme zachladiť, aby poleva dostatočne stuhla.

Trik

Výhodou je, že z jednej zmesi pripravíme korpus aj krém.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept

Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

  • H
    Hosť
    26. október 2018, 10:07

    Torta chuťovo vynikajúca, vzhľadovo len jedna mala chybička, " boky zahladené čokoládou vyzerajú lepšie"

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. júl 2018, 16:22

    Je vynikajúca :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. marec 2018, 15:29

    Dobrý deň aké maslo?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. júl 2017, 14:35

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda můžu použít místo vlašských ořechů třeba lískové nebo mandle ? Děkuji za odpověď :)

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      01. december 2017, 08:14

      Určite nie, treba sa držať receptu :D

      Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      28. júl 2017, 12:02

      Dobrý deň, pokojne môžete použiť aj lieskové orechy alebo mandle v rovnakom množstve ako je uvedené v recepte. Veľa úspechov pri pečení praje Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. marec 2017, 20:05

    Výborný koláč :), aj keď počas pečenia nevyzeral na to, že sa podarí :D ...

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info