Naan z grilu s mascarpone, jogurtom a ovocím
Suroviny
Naan
- 250 g polohrubej múky Belbake + na podsýpanie
- štipka soli Kania
- 1 sušené droždie
- 10 g kryštálového cukru Belbake
- 30 g roztopeného masla Pilos
- 50 g smotanového jogurtu gréckeho typu Pilos
- 100 – 120 ml vody
Na potieranie
- 80 g roztopeného masla Pilos
Krém
- 250 g mascarpone Lovilio
- 200 g smotanového jogurtu gréckeho typu Pilos
- 40 g medu
Servírovanie
- 250 g čerstvých jahôd
- 150 g čerstvých malín
- 100 g čerstvých čučoriedok
- 50 g medu
Potrebujeme
- valček, gril s platňou
POSTUP
Naan
Sypké suroviny zmiešame metličkou.
Tip: Ak pripravujeme naan na slano, cukor vynecháme.
Prilejeme tekuté prísady a miešame iba do spojenia, aby placky zostali nadýchané. Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť približne hodinu, kým zdvojnásobí objem.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 častí. Každú z nich na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme na placku s priemerom asi 15 cm.
Tip: Cesto je lepivé, takže ho pravidelne podsýpame múkou.
Naan najprv opečieme nasucho na rozpálenej grilovacej platni a potom potrieme z oboch strán maslom.
Krém
Všetky suroviny spolu zmiešame.
Servírovanie
Ešte teplé placky servírujeme potreté krémom, ozdobené ovocím a preliate medom.
Tip: Môžeme použiť akékoľvek drobné ovocie, napríklad aj černice či ríbezle.