Ryža na španielsky spôsob
- 1 kg mletého mäsa mix
- olivový olej Primadonna
- 300 g guľatozrnnej ryže& Golden Sun
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 cibuľa
- 50 g choriza Sol & Mar
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 štipľavé papričky (zelená, červená)
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- celá rasca Kania
- 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
- 100 ml bieleho suchého vína
- 1 konzerva (425 ml) krájaných lúpaných paradajok Freshona
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 hrsť poľného šalátu
- 2 citróny
POSTUP
POTREBUJEME
- kastról vhodný do rúry
V kastróle rozohrejeme olej, nasypeme ryžu, osolíme a krátko opražíme. Potom ju zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad povrch. Premiešame, prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na približne 15 minút. Do väčšej panvici s rozohriatym olejom postupne pridávame na drobno nakrájané cibuľu, chorizo, cesnak, štipľavé papričky zbavené jadierok, mleté mäso, soľ a korenie. Restujeme, kým sa mäso zatiahne a získa zlatohnedú farbu. Posypeme rascou, pridáme na menšie kúsky natrhané alebo prekrojené olivy. Podlejeme vínom a chvíľu povaríme, aby sa z neho odparil alkohol. Zalejeme paradajkami a premiešame. Do hotovej zmesi prisypeme pripravenú ryžu, dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a opäť premiešame.
Servírovanie
Ryžu servírujeme v hlbšom tanieri alebo miske. Dozdobíme ju lístkami poľného šalátu a polovicou citróna.