4
38
Ryža na španielsky spôsob

Ryža na španielsky spôsob

40 min
4 porcie
  • 1 kg mletého mäsa mix
  • olivový olej Primadonna
  • 300 g guľatozrnnej ryže& Golden Sun
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 cibuľa
  • 50 g choriza Sol & Mar
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 štipľavé papričky (zelená, červená)
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • celá rasca Kania
  • 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 1 konzerva (425 ml) krájaných lúpaných paradajok Freshona
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 hrsť poľného šalátu
  • 2 citróny

POSTUP

POTREBUJEME

  • kastról vhodný do rúry

 

V kastróle rozohrejeme olej, nasypeme ryžu, osolíme a krátko opražíme. Potom ju zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad povrch. Premiešame, prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na približne 15 minút. Do väčšej panvici s rozohriatym olejom postupne pridávame na drobno nakrájané cibuľu, chorizo, cesnak, štipľavé papričky zbavené jadierok, mleté mäso, soľ a korenie. Restujeme, kým sa mäso zatiahne a získa zlatohnedú farbu. Posypeme rascou, pridáme na menšie kúsky natrhané alebo prekrojené olivy. Podlejeme vínom a chvíľu povaríme, aby sa z neho odparil alkohol. Zalejeme paradajkami a premiešame. Do hotovej zmesi prisypeme pripravenú ryžu, dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a opäť premiešame.

 

Servírovanie

Ryžu servírujeme v hlbšom tanieri alebo miske. Dozdobíme ju lístkami poľného šalátu a polovicou citróna.  

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať