Roštenka s parmezánom, mangom a feniklom
- 1 fenikel
- 1 citrón
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1/3 zrelého manga
- 1 – 2 šalátové srdiečka
- olivový olej Primadonna
- 1 hrsť orechov mix Alesto
- 2 sirloin steaky
- 2 lyžice masla Pilos
- balsamico Acentino
- parmezán Lovilio (na ozdobenie)
Postup
POTREBUJEME
- grilovaciu panvicu
Z fenikla odstránime vňať, ktorú odložíme na neskôr. Odstránime z neho vonkajšie listy, dôkladne ho umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Preložíme do misy, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Pridáme očistené mango nakrájané na menšie kúsky a šalátové srdiečka nakrájané na rezance. Šalát pokvapkáme olivovým olejom a pridáme nahrubo nasekané orechy, ktoré sme opiekli na panvici bez použitia tuku. Šalát pred servírovaním ešte dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Na záver pridáme nasekanú feniklovú vňať.
Umyté a osušené steaky ochutíme po oboch stranách soľou a korením. Zľahka pokvapkáme olivovým olejom. Opekáme ich na rozpálenej grilovacej panvici s olivovým olejom z každej strany do zlatohneda.
Mäso otáčame kliešťami, zbytočne do neho nepicháme, aby nestratilo šťavu.
Chvíľu pred dokončením pridáme na každý steak a aj na panvicu kúsok masla. Stiahneme z ohňa a steaky pokvapkáme balsamicom. Prikryjeme alobalom a necháme približne 2 – 3 minúty odpočívať.
Servírovanie
Steak podávame preliaty omáčkou a posypaný hoblinkami parmezánu. Šalát môžeme servírovať v samostatnej miske.