Sekaná s bulgurom, cuketou a baklažánom
Sekaná
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 žemle (ideálne z predchádzajúceho dňa)
- 2 vajcia
- morské soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- ½ štipľavej papričky
- 1 lyžička mletej pikantnej papriky Mikado
Zelenina
- 500 g zeleniny (baklažán, farebné papriky, cuketa)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica paradajkového pretlaku Mikado
- olivový olej Primadonna
- 150 g bulguru
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
- lis na cesnak
- sitko
Pikantná sekaná
Mleté mäso zmiešame s nakrájanou štipľavou papričkou, mletou paprikou, vajíčkom, namočenou a vyžmýkanou žemľou, nadrobno nasekanou cibuľou, nastrúhaným cesnakom, soľou a korením. Z mäsovej zmesi tvarujeme rukami menšie šišky, ktoré uhladíme vodou, vložíme do zapekacej misy, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 10 minút. Potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme ďalších 20 – 25 minút (podľa veľkosti).
Zelenina
Na rozohriatom olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Postupne pridávame na kocky nakrájaný baklažán, papriky a cuketu. Ochutíme soľou, korením, pridáme pretlak, podľa potreby podlejeme vodou a varíme 5 – 10 minút (zelenina by sa nemala rozvariť).
Bulgur
Bulgur uvaríme podľa návodu na obale. Ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou, korením a premiešame.
Servírovanie
Sekanú nakrájame na plátky a podávame so zeleninou. Bulgur servírujeme v samostatných miskách.