Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom
- 150 g mrkvy
- 4 stopky stopkového zeleru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 zelené jablko
- 1 citrón
- 600 g menších zemiakov uvarených v šupke
- 4 vajíčka uvarené natvrdo
- 100 g mrazeného hrášku Chira
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 250 ml majonézy Mikado
- 250 ml kyslej smotany Pilos (18%)
- 4 podkovičky z kapra
- strúhanka Belbake (na obalenie)
- 1 hrsť čerstvej pažítky
- 50 g syra grana padano Lovilio
- hladká múka Belbake (na obalenie)
- 2 vajíčka
- slnečnicový olej Vita D´or
- 2 lahôdkové cibuľky
Postup
POTREBUJEME
- strúhadlo
- hlbšiu panvicu
Zemiakový šalát
Mrkvu a stopkový zeler nakrájame nadrobno a varíme vo vriacej osolenej vode približne 2 minúty. Potom scedíme a prepláchneme studenou vodou. Jablko nakrájame na podobne veľké kocky ako mrkvu, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a preložíme do väčšej misy. Postupne k nim pridáme na menšie kocky nakrájané uvarené a ošúpané zemiaky i vajíčka, rozmrazený hrášok, mrkvu a stopkový zeler. Ochutíme soľou a korením. Potom pridáme majonézu, kyslú smotanu a citrónovú šťavu.
Šalát dôkladne premiešame a necháme chvíľu odpočívať.
Vyprážaný kapor
Umyté a osušené podkovičky osolíme a okoreníme po oboch stranách. Strúhanku zmiešame s nadrobno nasekanou pažítkou a nastrúhaným syrom grana padano.
Podkovičky obalíme v trojobale – najskôr v múke, v rozšľahaných vajíčkach a na koniec v strúhanke. Vyprážame ich rozpálenej v hlbšej panvici s rastlinným olejom do zlatohneda. Vypražené podkovičky preložíme na kuchynské utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
Servírovanie
Vyprážaného kapra servírujeme so zemiakovým šalátom. Jedlo môžeme posypať nasekanou lahôdkovou cibuľkou alebo pažítkou.