Restované kuracie prsia s karí zeleninou
- 1 kg kuracích pŕs
- 1 karfiol
- 1 brokolica
- 10 baby mrkiev
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 veľká cibuľa
- 5 cm zázvoru
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 2 lyžičky karí korenia Kania
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- šťava z 1 citróna
- 2 lyžice masla Pilos
- čerstvá mäta
POSTUP
POTREBUJEME
- grilovaciu panvicu vhodnú do rúry
Karfiol a brokolicu rozoberieme na menšie ružičky. Väčšie kusy mrkiev pozdĺžne prepolíme. Vo vriacej osolenej vode najprv blašírujeme (krátko varíme) len mrkvu, potom po 1 až 2 minútach aj brokolicu s karfiolom.
Na rozohriatej panvici s olejom restujeme cibuľu nasekanú na jemno. Pridáme soľ, zázvor a strúčiky cesnaku nakrájané na drobno. Po chvíli k základu primiešame najprv nasekanú štipľavú papričku a potom karí korenie a ešte chvíľu restujeme. Prilejeme trochu vriacej vody z blanšírovania, premiešame, pridáme oblašírovanú zeleninu, soľ, korenie a smotanu na šľahanie. Na záver pokvapkáme šťavou z ½ citróna.
Kuracie prsia z obidvoch strán osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a restujeme na rozohriatej grilovacej panvici s olejom. K zatiahnutému mäsu pridáme trochu vriacej vody a maslo. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na asi 8 minút. Hotové mäso ešte ochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme karí zeleninu, na vrch položíme na plátky nakrájané kuracie prsia, ktoré v reze osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Jedlo ešte posypeme natrhanou mätou.