5
11
Špaldový rebarborovo-jahodový koláč

Špaldový rebarborovo-jahodový koláč

1 h 0 m
10 porcií

Cesto

  • 300 g špaldovej múky Belbake
  • štipka soli Castello
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 žĺtky
  • 150 g zmäknutého masla Pilos
  • 1 vajíčko na potretie

Plnka

  • 200 g rebarbory
  • 200 g jahôd
  • 5 lyžíc trstinového cukru Belbake

Potrebujeme

  • potravinovú fóliu
  • valček
  • okrúhlu formu na pečenie s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom (priemer 28 cm)
  • pierko na potieranie

Postup

Cesto

Vo väčšej miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva, žĺtky, maslo a rukou vypracujeme tuhšie cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme odstáť v chladničke.

Plnka

Rebarboru ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Preložíme do misy, pridáme cukor a premiešame. Jahody nakrájame na kúsky a primiešame k rebarbore.

Koláč

Asi 1/3 cesta si odložíme, aby sme mohli na záver vytvoriť na koláči mriežku. Ostatné cesto rozvaľkáme medzi potravinovými fóliami do tvaru kruhu s hrúbkou asi 1 cm. Cestom vystelieme celé dno aj okraje tortovej formy. Na cesto rovnomerne navrstvíme rebarborovo-jahodovú plnku. Cesto, ktoré sme si predtým odložili, rozvaľkáme a nakrájame na pásiky, z ktorých urobíme na vrchu koláča mriežku. Mriežku a okraje koláča potrieme vajíčkom. Koláč pečieme približne 35 - 40 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    24. jún 2020, 13:23

    mne sa cesto vôbec nespojilo a strašne sa drobilo :(

    Odpovedať
  • Zuzanaslabejka Šutiakova
    21. jún 2020, 17:16

    Rada by som sa opýtala ,je tento koláč zo špaldovej celozrnnej múky alebo špaldová biela múka ? Rada by som.ho vyskúšala Ďakujem

    Odpovedať
  • Miriama
    29. máj 2019, 22:11

    Neskutočne dobrý koláč ❤️

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. jún 2016, 20:55

    velka vdaka za tip na valkanie medzi foliami :-) kolac je skvely :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. jún 2016, 01:03

    ja som si z toho zdravého koláčika spravila trochu menej zdravý a špaldovú múku som nahradila polohrubou, + spm pridala jeden bielok a trochu cukru do cesta. Ale bol famózny. Sladká chuť jahôd trochu tlmí kyselkavú chuť rebarbory. Chute sa vzájomne dopĺňajú, svieži koláčik, na leto super. :)

    Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info