Vyprážané banánové šišky so zmrzlinou
Suroviny
- 4 zrelé banány
- 140 g hladkej múky Belbake
- štipka soli Kania
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 50 ml perlivej vody Saguaro
- 1 l slnečnicového oleja Vita D´or na vyprážanie
- 80 g medu
- 10 ml citrónovej šťavy
- vanilková zmrzlina Gelatelli
Potrebujeme
- panvicu, kuchynské papierové utierky
POSTUP
V mise rozpučíme vidličkou 2 zrelé banány. Ďalšie 2 banány nakrájame na kúsky a spolu premiešame.
V druhej miske zmiešame múku, soľ, sódu bikarbónu, cukor a prášok do pečiva, metličkou nakypríme a zmes prelejeme k banánom. Nakoniec zalejeme perlivou vodou.
V panvici rozohrejeme olej a pomocou naberačky do oleja pridávame cesto. Banánové šišky počas vyprážania otáčame, aby sa rovnomerne vypražili zo všetkých strán. Následne ich preložíme na kuchynské papierové utierky, aby prebytočný olej stiekol.
V malej miske zmiešame med s citrónovou šťavou.
Citrónovo-medovou zmesou prelejeme šišky.
Servírovanie
Banánové šišky podávame s kopčekom zmrzliny.