Jednoduchý mrveničkový cheesecake s malinami
Suroviny
Mrvenička
- 150 g hladkej múky Belbake
- 70 g trstinového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 80 g masla Pilos
Krém
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 500 g roztierateľného tvarohu Pilos
- 50 g trstinového cukru Belbake
- 1 vajce
- kôra z ½ citróna
- 20 g Zlatého klasu
Ešte budeme potrebovať
- 400 g mrazených malín
Potrebujeme
- 4 zapekacie misky s priemerom 8 cm, strúhadlo
POSTUP
Mrvenička
V miske zmiešame všetky suroviny a rukami vypracujeme mrveničku.
Krém
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
V miske vymiešame tvaroh s cukrom, pridáme vajce, ochutíme kôrou z umytého a osušeného citróna, prisypeme Zlatý klas a prilejeme roztopenú a rozmiešanú čokoládu.
Tip: Čokoláda musí byť vlažná, aby sa v náplni nezrazila.
Na dno misky dáme lyžicu mrveničky, utlačíme a pridáme vrstvu tvarohovej náplne. Na tvarohovú náplň uložíme mrazené maliny a posypeme zvyšnou mrveničkou.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút.