0
9
Tarta de Santiago

Tarta de Santiago

30 min
12 porcií
  • 260 g mandľových plátkov Belbake
  • 5 vajíčok
  • 240 g kryštálového cukru Castello
  • ¼ lyžičky mletej škorice Mikado
  • kôra z 1 citróna
  • štipka soli Castello
  • 50 g práškového cukru na posypanie
  • 500 g drobného ovocia
  • 1 lyžica medu Maribel
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
     

Postup

POTREBUJEME

  • sekací mixér
  • šľahací mixér
  • strúhadlo
  • stierku
  • tortovú formu s priemerom 22 cm
  • papier na pečenie

Čas pečenia: 45 minút

Mandľové plátky rozomelieme v mixéri na múčku.

Tip: Mandľové plátky musia byť studené, aby sa z nich neuvoľňoval olej, ktorý prirodzene obsahujú.

Žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme do svetlej peny. Z bielkov, štipky soli a zvyšného cukru vyšľaháme pevný sneh.

Tip: Cukor pridávame postupne, keď sa začne tvoriť pena.

Do žĺtkovej peny ručne primiešame škoricu, citrónovú kôru a mandľovú múku. Na záver opatrne vmiešame sneh.

Cesto vlejeme do formy, ktorej dno aj boky sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C približne 45 minút. Necháme vychladnúť vo forme a posypeme práškovým cukrom.

Servírovanie

Podávame s drobným ovocím ochuteným medom a citrónovou šťavou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať