Tarta de Santiago
- 260 g mandľových plátkov Belbake
- 5 vajíčok
- 240 g kryštálového cukru Belbake
- ¼ lyžičky mletej škorice Mikado
- kôra z 1 citróna
- štipka soli Belbake
- 50 g práškového cukru na posypanie
- 500 g drobného ovocia
- 1 lyžica medu Maribel
- 1 lyžica citrónovej šťavy
Postup
POTREBUJEME
- sekací mixér
- šľahací mixér
- strúhadlo
- stierku
- tortovú formu s priemerom 22 cm
- papier na pečenie
Čas pečenia: 45 minút
Mandľové plátky rozomelieme v mixéri na múčku.
Tip: Mandľové plátky musia byť studené, aby sa z nich neuvoľňoval olej, ktorý prirodzene obsahujú.
Žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme do svetlej peny. Z bielkov, štipky soli a zvyšného cukru vyšľaháme pevný sneh.
Tip: Cukor pridávame postupne, keď sa začne tvoriť pena.
Do žĺtkovej peny ručne primiešame škoricu, citrónovú kôru a mandľovú múku. Na záver opatrne vmiešame sneh.
Cesto vlejeme do formy, ktorej dno aj boky sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C približne 45 minút. Necháme vychladnúť vo forme a posypeme práškovým cukrom.
Servírovanie
Podávame s drobným ovocím ochuteným medom a citrónovou šťavou.